Recorduri la Mugello! Dovizioso s-a impus în ambele antrenamente de vineri



029 мая 2015

 

**Recorduri la Mugello!** Dovizioso s-a impus în ambele antrenamente de vineri

În Moto GP, Ducati se simte ca acasă pe Autodromul Mugello. În prima zi din weekendul Marelui Premiu al Italiei, Andrea Dovizioso a reușit să se impună în ambele manșe de antrenamente, fiind rapid atât pe o pistă rece, cât și pe pista încalzită la aproape 50 de grade Celsius, așa cum a fost vineri după-amiază.

Unica victorie Ducati la Mugello a fost adusă de Casey Stoner, în 2009, australianul întrerupând atunci seria consecutivă de 7 triumfuri a celui supranumit și "Mister Mugello" - Valentino Rossi.

"Doctorul" nu a mai câștigat aici din 2008, însă Yamaha a triumfat prin Jorge Lorenzo, în anii 2011, 2012 și 2013. Honda are însă ultima victorie, obținută autoritar de Marc Marquez, în fața aceluiași Lorenzo, care nu a ratat nici un podium italian în ultimii 6 ani.

Marquez și Lorenzo l-au urmat în antrenamentele de vineri pe Dovizioso, care a schimbat placa - așa cum scrie de altfel și pe noua cască a numărului 4. Ianonne, Smith și Crutchlow completează top 6, Valentino Rossi terminând ziua pe un firesc loc 9, fara să iasă în evidență cu nimic.

La clasa regină, nu a căzut recordul pe tur, însă am avut record de viteză maximă: Hector Barbera a sărit de 350 kilometri pe oră în șaua unui Ducati de clasa Open, corectând cu jumătate de kilometru pe oră vechea performanță stabilită de colegul său, Andrea Ianonne.

Deși a fost prins de radar cu 350.1 km/h, Barbera nu s-a oprit la finele liniei drepte să platească amenda, așa cum o făcea în glumă Valentino Rossi, în 2002, la prima sa reușită pe Mugello, în clasa regină.

Să corectezi un record de pole-position încă din antrenamentele de vineri, nu este ceva obișnuit. Și totuși, s-a întâmplat la clasa Moto2, care a avut nu unul, ci 2 piloți sub vechiul record de pistă, ce rezistă din 2012. Tito Rabat, campionul en-titre, a fost mai rapid cu doar o miime de secundă în fața liderului actual, Johann Zarco, ambii coborând sub vechiul record al lui Pol Espargaro.

Antrenamentele Moto2 au fost de altfel cele mai disputate, schimbul de lider facându-se des și în mod imprevizibil. Sam Lowes a fost primul dimineața, însă el abia a reușit să încheie în fața lui Tom Luthi după-amiază, cei 2 fiind pe locurile 3 și 4. Pe locul 5 a încheiat Simone Corsi, un roman care a debutat aici în urmă cu 13 ani.

Prima zi de antrenamente pentru juniori nu a produs nici o mare surpriză la clasa Moto3. Singurul record care a căzut a fost cel al vitezei maxime, stabilite anul trecut la pragul de 241.6 km/h.

Karel Hanika a atins aproape 243 km/h, însă asta nu l-a ajutat prea mult pe ceh - doar al 11-lea pe planșa rezultatelor cumulate.

Lider în primul antrenament a fost un italian - Enea Bastianini, care era cât pe ce să fie primul și în al doilea, însă cel mai bun tur al său de după-amiază a fost anulat pentru depășirea limitelor pistei. A profitat de asta Nicolo Antonelli, singurul care a coborât, astfel, sub 1:58 pe tur. Și a coborât foarte mult, diferența între liderul zilei de vineri și locul 2, deținut de Efren Vazquez, fiind de peste jumătate de secundă - interval enorm la clasa Moto3, fie și pentru un simplu antrenament.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑