Sheriff se va duela cu cea mai titrată echipă din Slovacia



029 июля 2014

 

Dubla cu Slovan Bratislava din Liga Campionilor va fi prima cu o echipă slovacă pentru Sheriff. Tiraspolenii vor juca cu cea mai titrată echipă din Slovacia şi singura formaţie din fosta Cehoslovacie care a câştigat o cupă europeană.

Slovan Bratislava a fost fondat în 1919, fiind cel mai vechi club de fotbal din Slovacia care activează până în prezent.

Echipa a cunoscut adevărata glorie în anii 50-60 ai secolului trecut. În 1969, Slovan a învins Barcelona în finala Cupei Câştigătoarelor de Cupe de la Basel şi a devenit prima formaţie din Cehoslovacia care a câştigat o competiţie continentală. Iar în 1976, şapte jucători ai lui Slovan au făcut parte din naţionala Cehoslovaciei care a câştigat Campionatul European din Iugoslavia.

Cei mai renumiţi jucători din lotul actual ai lui Slovan sunt internaţionalul Robert Vittek, care a marcat patru goluri la Mondialul din 2010, şi Juraj Halenar, care a reuşit un hat-trick în poarta lui Celtic Glasgow, în play-off-ul Ligii Campionilor din sezonul 2005-2006.

Aceasta va fi prima întâlnire dintre cele două echipe, dar şi prima experienţă pentru Sheriff cu o echipă din Slovacia. Deplasarea tiraspolenilor în Bratislava nu a trecut fără probleme. Charterul care a transportat echipa în capitala Slovaciei s-a reţinut cu aproape trei ore din motive tehnice.

Meciul tur din a treia rundă preliminară a Ligii Campionilor se va juca pe stadionul Pasienky, din Bratislava, care are o capacitate de 12 mii de locuri. Arbitrul meciului va fi elveţianul Stephan Studer. Meciul va avea loc marţi de la 21:15.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑