Southampton a devenit liderul vânzărilor de pe piaţa transferurilor din Anglia



029 июля 2014
Foto: hunedoarasport.ro

Southampton a devenit liderul vânzărilor de pe piaţa transferurilor din Anglia din acest an. Într-o singură vară, formaţia din sudul Angliei a reuşit să vândă cinci jucători şi să primească în schimb o sumă totală de 120 de milioane de euro. Iar cei mai mult bani au venit de la Liverpool care a achiziţionat trei fotbalişti.

Sezonul trecut Southampton a terminat campionatul în Anglia pe locul opt, la 30 de puncte de campioana City şi la 13 puncte de primul loc care califica în cupele europene. Chiar şi aşa, acesta a fost cel mai bun rezultat obţinut în campionat de clubul care are o istorie de 128 de ani.

Ca urmare a unui sezon reuşit, "sfinţii" s-au despărţit de cinci jucători de bază, care au adus clubului aproape 120 de milioane de pe urma transferurilor.

"Trei jucători au ajuns la Liverpool. Internaţionalul englez Adam Lallana a plecat pentru suma de 30 milioane de euro, iar colegul de la naţională, Rickie Lambert - pentru cinci milioane de euro. Tot la cormorani a fost transferat croatul Dejan Lovren, în schimbul a 25 milioane de euro. Cei mai mulţi bani au venit de pe urma transferului lui Luke Shaw, care a plecat la Manchester United pentru suma de 37 milioane de euro. Ultimul de la echipă a plecat Calum Chambers, la Arsenal, în schimbul a 20 milioane de euro", a 

În ultimul deceniu, Academia de fotbal a celor de la Southampton a format mai multe vedete ale fotbalului britanic. Aici şi-au început cariera internaţionalii englezi Alex Oxlade-Chamberlain şi Theo Walcott, de la Arsenal, dar şi cel mai scump jucător al planetei, galezul Gareth Bale, transferat anul trecut de la Tottenham la Real Madrid pentru suma de 100 de milioane de euro.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑