Mircea Lucescu a câștigat 8 trofee cu Dinamo, ca jucător: ”Nimeni nu-i dădea mari perspective!”



029 июля 2015

 

**VIDEO** Mircea Lucescu a câștigat 8 trofee cu Dinamo, ca jucător: ”Nimeni nu-i dădea mari perspective!”

Mircea Lucescu, ajuns la 70 de ani, este unul dintre puţinii antrenori de succes care se poate lăuda şi cu o carieră de fotbalist de invidiat. Extremă dreaptă de profesie, Lucescu a debutat pentru Dinamo la 18 ani, în 1963, dar a fost împrumutat la Ştiinţa Bucureşti după doar trei apariţii în două sezoane.

”Nimeni nu-i dădea perspective mari pentru că învăța foarte bine, era un tip deștept, știa deja vreo două-trei limbi străine. Și la facultate avea note foarte mari”, a spus Alexandru Boc pentru Digi Sport.

”Il Luce” a revenit în ”Ştefan cel Mare” în 1967 şi a cucerit şapte titluri de campion alături de dinamovişti (1964, 1965, 1971, 1973, 1975, 1977, 1990), plus o cupă a României (1968). În 14 ani, alături de Dinamo, Lucescu senior a bifat 57 de goluri în 250 de partide în prima divizie şi 15 apariţii în cupele europene.

”Aici a avut puțin probleme pentru că juca Pârcălab, extremă dreapta și Haidu, extremă stânga, dar încet, încet l-a scos pe Pârcălab din echipă. Era un tip serios, făcea antrenamente suplimentare, ca să nu mai zic de comportamentul lui, care era ireproșabil. Astfel a fost foarte repede cooptat în echipa Dinamo”, a mai spus Boc.

Actualul tehnician al celor de la Șahtior şi-a încheiat cariera de jucător la Corvinul Hunedoara, acolo unde a și debutat ca antrenor. A strâns 111 meciuri şi 21 de goluri pentru hunedoreni în cinci sezoane.

”Pe Mircea Lucescu l-am cunoscut ca jucător și l-am remarcat de atunci, adică mi-a plăcut de dânsul atunci. Am remarcat cum se comporta cu noi, pentru că noi eram la juniori și făceam multe jocuri școală cu echipa mare.

Tot timpul ne respecta și ne vorbea frumos. După aceea, chiar am avut șansa de a fi antrenat de dânsul”, a spus Romulus Gabor pentru Digi Sport.

Mircea Lucescu a îmbrăcat și tricoul echipei naţionale timp de 13 ani. A fost convocat pentru prima oară la 21 de ani, a adunat 70 de selecţii şi a marcat nouă goluri. La Campionatul Mondial din 1970, a fost căpitanul tricolorilor în grupa de foc cu Brazilia, Anglia şi Cehoslovacia. S-a retras din activitate la 37 de ani.

”Tata m-a dus tot timpul la stadion, am fost mereu în anturajul unei echipe, am trăit în atmosfera vestiarului, atmosfera din jurul marilor meciuri, lucruri care m-au ajutat, mai apoi, foarte mult”, a conchis Răzvan Lucescu.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑