Zenga este antrenorul momentului în Italia: "Sampdoria e un punct fundamental pentru mine!"



029 августа 2015

 

**VIDEO** Zenga este antrenorul momentului în Italia:

Walter Zenga a revenit în forță în Serie A TIM, după 5 ani de absență. Sub comanda lui, Sampdoria este lider după prima etapă, grație celei mai clare victorii a rundei inaugurale în campionatul Italiei, 5-2 contra debutantei Carpi.

În sezonul 2009-2010, Zenga a antrenat-o pe Palermo pentru numai 13 meciuri și a plecat prematur, dar actualul start îi dă încredere. Lucrează într-un loc familiar, Sampdoria fiind formația la care fostul portar legendar a jucat timp de două sezoane (1994-1996) și unde a fost pregătit de Sven-Goran Eriksson, un tehnician despre care spune că a avut un impact important asupra sa și a stilului său de a antrena.

"Sampdoria e un punct fundamental pentru mine. Nu doar profesional, ci și în viața mea. 5 ani i-am experimentat în Arabia Saudită, în Liga Campionilor Asiei și în Qatar. Aceste experiențe îți dau posibilitatea să crești ca persoană, ești ocupat tot timpul și te simți viu. E o experiență care te îmbogățește.", a declarat Walter Zenga.

"Cred că un jucător e influențat de antrenorii pe care i-a avut la finalul carierei, din motive diferite. De exemplu, Sven-Goran Eriksson a fost antrenorul meu la Sampdoria. Când mi-am rupt ligamentele, am avut șansa să-l urmăresc de pe margine. Recent, i-am urat lui Osvaldo Bangnoli o aniversare fericită la 80 de ani. Am jucat cu el un sezon la Inter și a avut un impact mare asupra mea. Au mai fost Giovanni Trappatoni, Azeglio Vicini, am avut mulți antrenori importanți și cred că am învățat de la cei mai buni.", a adăugat antrenorul Sampdoriei.

"Se spune că meseria de portar este una singuratică, nu la fel ca cea de antrenor. Eu cred că antrenorul este mai singuratic decât portarul. E înconjurat de mulți oameni, dar la final rămâne singur cu gândurile sale. Toate deciziile sunt ale lui, de aceea cred că e mai singur decât portarul."

Am început fotbalul la 10 de ani, apoi am petrecut 22 de ani la Inter. Am fost selecționat de 58 de ori în reprezentativa Italiei și am 500 de apariții în Serie A cu Inter și Sampdoria. Am călătorit pe 3 continente, cred că este visul oricărui băiat.

Următoarele 3 sezoane din Serie A TIM sunt, în exclusivitate în România, la Digi Sport! Etapele din campionatul Italiei se văd integral și ÎN DIRECT la Digi Sport, fie în transmisiune TV, fie pe www.digisport.ro și m.digisport.ro.

></p><p><em>Sursa foto: superscommesse.it</em></p>                    </div>
                                    <div class=

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑