Un grup de moldoveni care locuiesc în Franţa a susţinut Milsami în meciul cu Saint-Etienne



029 августа 2015
Foto: facebook.com/milsami.md

Milsami şi-a încheiat aventura în Liga Europei. Gruparea din Orhei a fost învinsă în deplasare cu 1-0 de Saint-Etienne şi a fost eliminată cu scorul general de 2-1. La partida de pe stadionul Geoffroy Guichard, Milsami a fost susţinută şi de un grup de moldoveni care locuiesc în Franţa.

20 de moldoveni stabiliți cu traiul în Franța au venit din mai multe oraşe în Saint-Etienne, pentru a susține Milsami în partida retur din play-off-ul Ligii Europei. Majoritatea dintre aceștia au fost şi la meciul de acum doi ani, atunci când orheienii au fost învinşi cu 3-0. Suporterii au sperat totuși într-o victorie în returul cu multipla campioană a Franței.

Partida dintre Saint-Etienne şi Milsami a fost urmărită din tribune de peste 20.000 de oameni, iar francezii erau siguri înainte de meci că echipa lor va învinge la scor campioana Moldovei.

Ajunşi cu o oră înainte de startul partidei la stadion, suporterii francezi s-au apucat de cântat şi nu s-au mai oprit până au părăsit arena Geoffroy-Guichard.

Milsami a fost dominată pe toată durata meciului cu Saint-Etienne. Gazdele au deschis scorul în minutul 15, prin Corgnet.

Scorul la pauză putea fi mult mai mare, însă Radu Mîţu a făcut minuni în poartă. În repriza secundă, doar Cristian Bud a pus în pericol poarta francezilor, însă fără să reușească să marcheze, Saint Etienne câștigând astfel cu 1-0.

"Am contat mult pe această greşeală, dar din păcate adversarul nu a comis nici una. Avem şi noi problemele noastre. Dar, vreau să vă spun că plecăm din Europa cu capul sus", a spus antrenorul Milsami Iurie Osipenco.

"Deja toţi băieţii la vestiare şi-au dat seama că povestea a luat sfârşit. Au fost ocazii bune de a ieşi în evidenţă şi de a ajunge în faza grupelor Ligii Europei", a zis căpitanul Milsami Andrei Cojocari.

"Pentru nivelul Moldovei, ceea ce am făcut noi în acest an, nu-mi rămâne să spun decât: "Bravo Milsami!". Cu condiţiile care sunt în Moldova, jos pălăria pentru Milsami", a declarat fundaşul Milsami, Adil Rhaili.

"Am fost foarte concentraţi asupra a ceea ce am avut de făcut pentru a obţine calificarea. Am scos maxim din prima repriză. Am marcat după un corner. Din păcate, nu am putut fructifica şi alte ocazii, dar, în general, totul a decurs bine. Am câştigat partida, ne-am calificat şi asta este cel mai important", a conchis atacantul Saint-Etienne, Nolan Roux. 

Pentru Milsami, calificarea în play-off-ul Ligii Europei reprezintă cea mai importantă performanță din istorie în cupele europene.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑