Jamaica a câştigat ştafeta masculină şi cea feminină la Mondial de atletism, iar Bolt încă un titlu



029 августа 2015
Foto: iaaf.org

Jamaica s-a clasat pe primul loc la ştafeta de 4 a câte 100 de metri din cadrul Campionatului Mondial de atletism de la Beijing. Podiumul a fost completat de China și Canada.

Inițial, echipa Statelor Unite ocupase locul secund, dar americanii au fost descalificați pentru un schimb greșit, între Tyson Gay și Michael Rodgers, făcut în afara zonei alocate.

În urma acestui succes, jamaicanul Usain Bolt a obținut al treilea aur la Beijing și al 11-lea de-a lungul carierei la Campionatele Mondiale.

Echipa feminină din Jamaica şi-a apărat titlul mondial la ştafetă. Veronica Campbell-Brown, Natasha Morrison, Shelly-Ann Fraser-Pryce și Elaine Thompson s-au clasat pe primul loc, învingând echipa Statelor Unite şi cea din Trinidad şi Tobago.

Britanicul Mo Farah şi-a apărat titlul mondial în proba de 5.000 de metri. Farah, în vârstă de 32 ani, a câştigat concursul cu timpul de 13 minute 50 de seunde şi 38 de sutimi. El a fost urmat în clasament de kenyanul Caleb Ndiku şi etiopianul Hagos Gebrhiwet.

Americanul Ashton Eaton a cucerit medalia de aur cu un nou record mondial în concursul de decatlon. El a acumulat în total 9.045 de puncte.

Favorita probei săritura în înălţime, Blanka Vlasic din Croaţia a ratat titlul mondial. Medalia de aur i-a revenit Mariei Kucina din Rusia. Vlasic a plâns ca un copil după ce s-a ales doar cu medalia de argint.

Sportiva Marina Arzamasova, din Belarus, a câștigat medalia de aur în proba de 800 metri.

Arzamasova a fost urmată în clasament de canadianca Melissa Bishop și de Eunice Jepkoech Sum din Kenya.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑