MOTO GP. Marc Marquez ”a spulberat” recordul pe turul de circuit de la Silverstone



029 августа 2015

MOTO GP. Marc Marquez **”a spulberat” recordul** pe turul de circuit de la Silverstone

La Silverstone, sâmbătă a fost ziua recordurilor. Marc Marquez a spulberat pur și simplu recordul pe turul de circuit, fiind aproape să coboare sub două minute pe cei aproape șase kilometri de pistă. Vechea performanță, stabilită în 2013, nici măcar nu mai merită a fi menționată, fiind corectată de Marquez cu aproape jumătate de secundă. N-a fost o sesiune ușoară pentru campionul mondial en-titre, Jorge Lorenzo găsind de fiecare dată răspuns provocărilor lansate de Marquez.

Si Lorenzo a coborât sub vechiul record pe tur. Însă pole-ul, al 6-lea în 12 curse, a fost câștigat în cele din urmă de Marc. Marquez și Lorenzo sunt singurii piloți cu cel puțin o victorie la activ pe Silverstone, de la revenirea din 2010 a Grand Prix-ului Marii Britanii pe acest circuit legendar. Linia întâi la startul clasei regină este eminamente spaniolă, cu Dani Pedrosa completând locul 3.

Linia a doua este una extrem de interesantă. Valentino Rossi, după o dezamăgitoare zi de vineri, a găsit soluția miraculoasă și a terminat calificările al patrulea. Va fi însoțit pe grilă de partenerii Yamaha de la Tech 3: Pol Espargaro și Bradley Smith. Britanicii au stat grupat, Smith fiind urmat ca și rezultate pe tur de un surprinzător Scott Redding, dar și de Cal Crutchlow - cel care a adus ultima performanță pe Silverstone pentru un britanic la clasa mare, de la revenirea pe Silverstone din 2010 - locul 6 în etapa din 2012.

Ducati, poate și pentru că a venit în Regatele Unite cu soluții tehnice noi, a înregistrat eșecuri pe linie - singura consolare fiind recordul de viteză maximă, corectat de Andrea Iannone, care a ajuns la 330 km/h pe cea mai lungă linie dreapta: Hangar Straight.

></p><p><strong>Scott Redding</strong> a adus ultima victorie saxonă la clasa Moto2 - în 2013, însă acum toate cărțile stau în mâna lui <strong>Sam Lowes</strong>. Fin cunoscător al pistei de la Silverstone, unde a încheiat mereu pe doi în World Supersport, Lowes a ridicat publicul în picioare cucerind pole-ul într-o manieră care va face să curgă râuri de cerneală.</p><p>Cu 20 de minute înainte de finalul calificărilor, a rămas fără benzină în cel mai îndepărtat punct al circuitului. A trecut pe sub plasă, a sprintat prin infield mai bine de un kilometru împingând motocicleta, pentru a mai prinde trei tururi pe final. Au fost tururile care au făcut diferența și care i-au adus al 3-lea pole din sezon, după Qatar și Italia.</p><p>Noul record al pistei de la Silverstone îi aparține acum lui Lowes, care a fost mai rapid cu câteva sutimi de secundă față de debutantul <strong>Alex Rins</strong> și liderul <strong>Johann Zarco</strong>. Francezul, care are deja un avans de 79 de puncte în clasament, va avea o misiune ușoară duminică, principalul adversar - <strong>Tito Rabat</strong>, accidentându-se grav în clipele ulterioare fluturării steagului în pătrățele. Accidentul stupid, la piciorul drept, s-ar putea să-l împiedice pe spaniol să-și ocupe locul 4 pe grilă în cursă.</p><p><span style=></span></p><p>Record și premieră în același timp, la finalul calificărilor clasei mezine. <strong>Jorge Navarro</strong> a obținut primul pole din cariera sa, ce numără deja trei ani, într-un mod inexplicabil. A câștigat jumătate de secundă doar pe primul sector cronometrat, lung de un kilometru și jumătate, după care nu a mai cedat acest avantaj până la final.</p><p>Este cea mai mare diferență înregistrată în calificările clasei Moto3 în acest sezon, între locul 1 și locul 2 - 539.000, adică peste jumătate de secundă.</p>                    </div>
                                    <div class=

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑