Petter Solberg a devenit primul campion mondial la Rallycross



029 сентября 2014
Foto: flickr.com

Norvegianul Petter Solberg şi-a asigurat titlul de campion al lumii cu două etape înainte de finalul sezonului inaugural al Mondialului organizat de FIA. Succesul a fost obţinut în cursa din Italia, unde Solberg s-a clasat pe locul trei.

Acesta va intra în istoria sporturilor auto ca primul campion mondial la Rallycross, competiţie lansată abia în acest an de Federaţia Internaţională de Automobilism.

Titlul s-a decis cu două etape înainte de final, în cursa de la Franciacorta, Italia, unde Solberg s-a clasat pe locul trei - rezultat suficient ca să-şi asigure primul loc în clasamentul general.

"Sunt foarte fericit! Dedic acest succes familiei, fiului şi soţiei mele. Totul a fost fantastic, inclusiv susţinerea fanilor. Nu am cuvinte! Nu îmi vine să cred!" a spus Solberg.

În timpul cursei au avut loc mai multe accidente şi abandonuri, care au marcat întregul sezon inaugural al Mondiaului de Rallycross. Etapa a fost câştigată de un alt norvegian, Timmy Hansen, iar pe locul doi s-a clasat suedezul Richard Goransson.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑