Tocătorul de antrenori! Peste jumătate din echipele din Liga I și-au schimbat tehnicienii în nouă etape



029 сентября 2014

 

Tocătorul de antrenori! Peste **jumătate din echipele din Liga I** și-au schimbat tehnicienii în nouă etape

Este recunoscut faptul că oficialii cluburilor românești nu dau dovadă de prea multă răbdare atunci când rezultatele nu sunt cele pe care le așteaptă. Ca atare, de mai mulți ani primul eșalon s-a dovedit o adevărată morișcă de tehnicieni, deloc puține fiind situațiile în care unele formații trec la schimbări la doar două sau trei etape scurse dintr-un nou sezon.

Nici actuala ediție nu face excepție. Ba chiar din contră, dacă socotim faptul că Marin Barbu a fost demis de la Ceahlăul după runda cu numărul 2, Cornel Țălnar l-a imitat o etapă mai târziu la Brașov, iar Bogdan Stelea s-a trezit într-o situație similară după doar patru meciuri oficiale în calitate de antrenor principal al Viitorului.

Matematica nu minte, iar cifrele sună cinic: zece echipe, adică mai mult de jumătate dintre formațiile din Liga I de fotbal, şi-au schimbat antrenorii după doar nouă etape desfăşurate din sezonul competiţional 2014-2015!

Printre acestea se remarcă faptul că toate echipele nou-promovate şi-au înlocuit tehnicieni: CSMS Iaşi, CS Universitatea Craiova, ASA Tg. Mureş şi Rapid, dar şi Ceahlăul, FC Braşov, Viitorul Constanţa, Oţelul, "U" Cluj sau Petrolul au procedat identic.

De departe, cea mai surprinzătoare mutare este cea care a apărut la ASA Tg. Mureș, echipă care și-a propus salvarea de la retrogradare drept obiectiv, iar acum se află pe locul 6 în clasament. Cu toate acestea, Adrian Falub a fost mazilit luni (DETALII AICI), după ce a pierdut cu 0-1 la Craiova, contra celor de la CS Universitatea.

 Cu Falub pe bancă, ASA a cucerit 15 puncte în cele 9 etape, în timp ce Ionel Ganea a acumulat 8 puncte cu Rapid şi a lăsat echipa pe locul 13. 

Ceahlăul Piatra Neamţ: Marin Barbu, înlocuit de Florin Marin după etapa a 2-a

FC Braşov: Cornel Ţălnar, înlocuit cu Adrian Szabo după etapa a 3-a

Viitorul Constanţa: Bogdan Stelea, înlocuit de Bogdan Vintilă după etapa a 4-a, înlocuit de Gheorghe Hagi din etapa a 6-a

CSMS Iaşi: Marius Lăcătuș, schimbat cu Ionuţ Chirilă după etapa a 5-a

CS Universitatea Craiova: Ionel Gane, schimbat de cuplul Sorin Cârţu-Emil Săndoi după etapa a 6-a

“U” Cluj: Mihai Teja, înlocuit de George Ogăraru după etapa a 6-a

Oţelul: Hans Michael Weiss, înlocuit de Tibor Selymes după etapa a 7-a

Petrolul: Răzvan Lucescu, schimbat de Gheorghe Mulţescu după etapa a 7-a

ASA Tg. Mureş: Adrian Falub, înlocuit de Cristi Pustai după etapa a 9-a

Rapid: Ionel Ganea, schimbat cu Marian Rada după etapa 9-a

 

 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑