Canotorii Mihalachi şi Dumitrescu, de patru ori campioni mondiali. Detalii necunoscute din cariera lor



029 сентября 2016
Foto: ziuaveche.ro
Canotorul Victor Mihalachi a plecat să apere culorile României în 2007 când deja fusese campion mondial la juniori pentru Republica Moldova.
Timp de nouă ani, Mihalachi a evoluat alături de Liviu Dumitrescu. Cei doi au devenit un echipaj de top în canotajul internaţional. Ei au devenit cvadrupli campioni mondiali şi tripli campioni europeni.
"Am avut parte de mai multe momente frumoase acolo. În general, sunt mulţumit şi mă mândresc cu ce am realizat. Au fost şi momente mai bune şi unele mai puțin bune", a declarat Mihalachi.
Pe lângă momentele frumoase din carieră, Mihalachi a avut parte şi de clipe mai puţine plăcute. Marea lovitură a venit chiar în primăvara acestui an. Partenerul său, Liviu Dumitrescu, a fost depistat pozitiv la un control anti-doping chiar în ajunul turneelor de calificare pentru Olimpiada de la Rio. Ulterior, tot lotul României de kaiac-canoe a fost suspendat un an din toate competiţiile după scandalul de dopaj.
Totuşi, mutarea în România i-a adus lui Mihalachi performanţe nu doar în sport, ci şi în viaţa personală:
"Am o iubită acolo. Suntem împreună de cinci ani, iar deja e timpul să fac următorul pas şi să mă căsătoresc. M-am aranjat acolo, sunt ofiţer de poliţie la Dinamo".
Acum, Victor Mihalachi se află în vacanţă. Sportivul afirmă însă că ultimele probleme din canotajul românesc nu îl vor determina să renunţe la pasiunea sa:
"Da, da, cu siguranţă vom continua. Deocamdată sunt în vacanţă. Am ceva timp liber. Aştept. Deocamdată, pregătirea încă nu a început. Habar nu am când ne vor chema în cantonament."
Victor Mihalachi are 27 de ani şi este originar din satul Floriţoaia Veche, raionul Ungheni.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑