Campionatul Mondial de fotbal din 2022 ar putea avea loc primăvara



029 октября 2014
www.superfotbal.ro

Campionatul Mondial de fotbal din 2022 nu se va mai disputa iarna. Anunţul a fost făcut de Karl-Heinz Rummenigge, membru FIFA. Conform presei britanice, Mondialul din Qatar ar urma să se desfăşoare în timpul primăverii.

Potrivit cotidianului englez The Times, membrul FIFA, Karl-Heinz Rummenigge a ajuns la o înţelegere cu ceilalţi conducători ai forului mondial pentru buna desfăşurare a Campionatului Mondial din 2022. Ei au decis ca Mondialul să se desfăşoare în timpul primăverii.

Iniţial, preşedintele FIFA, Sepp Blatter, a susţinut ideea organizării Cupei Mondiale pe perioada iernii, dar această schimbare ar fi afectat calendarul competiţiilor europene. Anterior, FIFA şi UEFA au susţinut mutarea competiţiei pe timpul primăverii, din cauza temperaturilor prea ridicate din luna iulie, dar şi această decizie luată în mod neoficial va afecta calendarul echipelor.

Astfel pentru a organiza Mondialul în primăvară ar trebui ca toate întrecerile interne, precum şi Liga Campionilor, dar şi Liga Europei să se finalizeze imediat după încheierea iernii, fapt care va duce la o schimbare radicală a calendarului competiţional.

O decizie finală va fi luată în timpul apropiat, atunci când oficialii FIFA vor avea o şedinţă cu organizatorii arabi.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑