Jamie Vardy e recordman în Premier League, dar încă nu e și în istoria campionatului englez



029 ноября 2015

**VIDEO** Jamie Vardy e recordman în Premier League, dar încă nu e și în istoria campionatului englez

Golgheterul la zi al Premier League, atacantul lui Leicester, Jamie Vardy, a marcat pentru al 11-lea meci la rând în campionatul englez, devenind primul fotbalist din istoria Premier League care reușește asta. Atacantul echipei lui Ranieri îl egalase, etapa trecută, pe Ruud Van Nistelrooy (10 partide consecutive cu gol marcat), pentru ca, sâmbătă, în meciul cu Manchester United, încheiat la egalitate, 1-1, Vardy să depășească performanță stabilită de olandez în 2003.

Deși performanța celui care, până anul trecut, la 27 de ani, nici măcar nu era fotbalist profesionist, este impresionantă, mai multe voci s-au grăbit să anunțe că Vardy mai are de marcat două goluri pentru a depăși recordul all-time al fotbalului englez. Motivul? Premier League există doar din 1992, sub actualul nume și în actualul format, deci la fel și performanța lui Jamie Vardy. Campionatul englez, sub diverse forme și denumiri, se întinde alți o sută de ani în trecut. Iar în toată istoria acestei competiții, există un alt fotbalist care încă deține recordul celor mai multe meciuri consecutive cu gol marcat. Este vorba de irlandezul Jimmy Dunne, care a înscris pentru Sheffield United, în sezonul 1931/1932, în 12 meciuri la rând. În această duzină de partide, fotbalistul născut în Dublin a marcat de 18 ori! În sezonul respectiv, Dunne a reușit 41 de goluri, dar nu a fost golgheterul competiției! Tom Waring, de la Aston Villa, reușise 49 de goluri!

Așadar, Vardy va trebui să mai înscrie și în următoarele două partide pentru a fi sigur că va doborî recordul deținut de Dunne. Următoarele două partide ale lui Leicester sunt cu Swansea, în deplasare, respectiv acasă, cu Chelsea, în următoarele două etape.

VEZI AICI GOLUL LUI VARDY CU MANCHESTER UNITED

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑