&FOTO "Rapid petrece!" Fostele glorii au relansat hitul dinaintea câștigării primului titlu



029 ноября 2015

**VIDEO&FOTO**

Gloriile Rapidului s-au reunit din nou, la inițiativa fostului ofițer de presă și director de imagine al clubului, Lucian Ionescu, actualmente la FC Voluntari. Întâlnirea vechilor rapidiști a avut loc duminică, 29 noiembrie, cu o zi înainte de următorul meci al giuleștenilor, cel cu Gloria Buzău, de pe teren propriu, programat luni, de la ora 18:00 și transmis ÎN DIRECT pe Digi Sport 1.

Cu ocazia celei mai recente revederi - la care au participat, printre alții, Rodin Voinea, Fane Țîră, Marian Rada sau Leontin Toader - foștii jucători ai alb-vișiniilor au readus în prim-plan un cântec ce răsuna în vestiarul Rapidului și la petreceri încă dinainte de 1967, anul în care "feroviarii" au câștigat primul titlu din istorie.

Versurile îi aparțin lui Viorel Kraus (foto sus, primul din dreapta pe rândul de jos, în echipa Rapidului din sezonul 1963-1964) care în anii '60 a adaptat o melodie lansată de Nicolae Rab, zis Michi, la Câmpia Turzii. Ajuns la vârsta de 75 de ani, fostul atacant și antrenor al Rapidului dă și acum tonul melodiei "Rapid petrece".

"Rapid petrece!
Așa cum mi-a promis, domnul Viorel Kraus s-a ținut de cuvânt și mi-a înmânat "manuscrisul" cu versurile celui mai frumos cântec din istoria Rapidului.
Cred, de fapt sunt convins că aceste cuvinte scrise cu pixul pe foile dintr-o agendă reprezintă un cadou de neprețuit pentru toți rapidiștii din lume!", a scris Lucian Ionescu pe contul său de Facebook, acolo unde a atașat și fotografii cu versurile adaptate de Viorel Kraus, dar și un filmuleț în care gloriile giuleștene cântă vechea melodie.

Rapid petrece!Versurile devin voci......iar pielea de găină!

 

Versuri Rapid petrece


Viorel Kraus a jucat la Rapid ca atacant, timp de 7 sezoane (1961-1967) și a câștigat primul titlu de campion din istoria clubului. A trecut în Giulești și ca antrenor, pentru 3 mandate: în 1981, 1985 și 1987. Din 1996 până în 1999, Viorel Kraus a fost director de marketing la Rapid, dar a plecat din cauza unor neînțelegeri cu patronul de atunci, George Copos.

"'Rapidul petrece' are o istorie aparte. Cât timp am jucat la Câmpia Turzii, de fapt când am jucat juniorii Rapidului, la prima echipă era un jucător de valoare mare - Nicolae Rab, zis Michi - care a fost pedepsit de conducerea Ministerului pentru că îi plăceau viața, aventura, prietenii, se lăsa ușor invitat în diferite cercuri de oameni cu băutura etc. Ca să i se dea o lecție, a fost trimis să facă armata la Căile Ferate din Medgidia, la muncă grea. După ce eu mi-am câștigat respectul, la Câmpia Turzii, l-am rugat pe domnul director Stanatiev, care avea o relație strânsă cu CFR-ul, să-i acorde transferul fotbalistului. A dat telefon ministrului la vremea respectivă, că-l vrea pe fotbalistul trimis la muncă în Medgidia și a doua zi a venit la uzină. A venit la stadion la 6 dimineața si m-a asteptat în tribune până la 10, când noi aveam antrenament. M-am bucurat atât de mult și l-am îmbrățișat. L-am rugat pe antrenor să mă învoiască să merg cu el la director. L-am prezentat și s-a făcut plăcut imediat.", a spus Viorel Kraus, la postul de radio Sport Total FM, în iunie 2015, când clubul Rapid a serbat 92 de ani de la înființare.

"Într-una din zile, Michi a început să cânte acest cântec la un șpriț. Mi-a zis că l-a cântat el la Rapid, dar eu nu-l auzisem niciodată până atunci. Era "Sârma petrece", era Arieș în locul Dâmboviței, dar eu l-am adaptat așa pentru Rapid, dar și pentru Sportul, de care am fost atât de atras. Rapidul a mai rămas și va mai rămâne! Nu exista chef la care să particip să nu cer voie să mai cânt câteva versuri din această melodie atât de frumoasă. E doar o melodie, care nu trebuie să deranjeze adversarii, pentru că asta ne-a făcut mai puternici pentru a răzbi în momentele cheie.", a mai precizat, atunci, fostul atacant și antrenor al Rapidului.

Rapid - Gloria Buzău se joacă luni, 30 noiembrie, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1 și în format LIVE TEXT&VIDEO pe www.digisport.ro și pe m.digisport.ro.

Sursa foto: 1923.ro, facebook.com/ionescu.lucian.18

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑