Vladimir Kliciko a fost DETRONAT. A primit însă o recompensă bănească AMEŢITOARE



029 ноября 2015
Foto: skysports.com

Boxerul britanic Tyson Fury a devenit campion mondial la categoria grea, în versiunile WBA, IBF și WBO, după ce l-a învins la puncte pe ucraineanul Vladimir Kliciko la Dusseldorf. După 12 reprize, cei trei arbitri-judecători l-au văzut în unanimitate învingător pe Fury.

În vârstă de 27 de ani, britanicul rămâne neînvins şi îşi trece în cont cea de-a 25-a victorie la profesionişti.

De partea cealaltă, Vladimir Kliciko, ajuns la 39 de ani, a suferit a patra înfrângere a carierei şi prima după 11 ani şi jumătate: "Desigur, este ceva deosebit de a nu fi câștigător, ci învins. Astfel de momente sunt o parte din sport, iar eu am învățat acest lucru de foarte mult timp." 

"Toată munca grea a fost recompensată cu aceste centuri. Acum sunt la un nivel cu legendele boxului, pentru că sunt campionul lumii la categoria grea. Aceste momente din carieră sunt cireaşa de pe tort", a spus Fury.  

La numai câteva minute după ce a obținut o victorie istorică în fața ucraineanului, Tyson Fury a oferit un adevărat recital în ring.

Britanicul a chemat-o pe soția sa și i-a cîntat melodia trupei Aerosmith, "I don't wanna miss a thing".

Deşi a fost învins, Vladimir Kliciko a primit o sumă de bani de cinci ori mai mare decât Fury. Ucraineanul s-a ales cu 21,7 milioane de euro, sumă ce reprezintă bursa de meci, plus cota parte din drepturile de imagine. Fury s-a mulţumit doar cu 4,7 milioane de euro.

Într-o altă luptă, Lucian Bute nu a reușit să recupereze centura de campion mondial la categoria super-mijlocie, versiunea IBF, pe care a deținut-o timp de patru ani și jumătate. Românul a fost învins la puncte de britanicul James DeGale, într-o gală organizată la Quebec, în Canada. 

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑