Aduriz a marcat hat-trick-ul perfect, cu Rayo. E cel mai bun marcator din Spania, în toate competițiile



029 ноября 2015

 

**VIDEO** Aduriz a marcat hat-trick-ul perfect, cu Rayo. E cel mai bun marcator din Spania, în toate competițiile

Aritz Aduriz trăiește, la 34 de ani, a doua tinerețe în tricoul lui Athletic Bilbao și duminică seara a marcat hat-trick-ul perfect, cu Rayo. A înscris cu dreptul, cu stângul și cu capul și e cel mai bun marcator din Spania, în toate competițiile.

Athletic a învins în Vallecas cu 3-0 în etapa a 13-a din Primera Division și Aduriz a marcat cel mai rapid gol al sezonului în La Liga, în secunda 54 a disputei. Benat i-a pasat din prima atacantului bascilor, pe o respingere, acesta a ascăpat singur cu Juan Carlos, portarul gazdelor a fost driblat și, cu stângul, Aduriz a deschis scorul.

În minutul 24, Aduriz a majorat diferența din penalty, pe care l-a transformat cu o scăriță, cu dreptul, după un fault în careu asupra lui Luis Garcia. Golgheterul lui Bilbao și-a încheiat recitalul în minutul 60, când Laporte a recentrat cu capul, de pe stânga, în careul mic, și Aduriz a trimis, tot cu capul, în plasă stabilind scorul final.

Astfel, a devenit primul jucător spaniol care marchează 20 de goluri în toate competițiile înainte de 1 decembrie, într-un sezon. Totodată, e cel mai bun marcator din Spania în toate competițiile, devansându-i pe Messi și Ronaldo, primul având 9 goluri, al doilea 16. Tot 16 goluri are și Neymar, de la începutul sezonului până acum.

Aduriz a marcat de 10 ori în campionat, fiind al treilea în clasamentul golgheterilor, după Neymar, 14, și Luis Suarez 12 goluri. Bascul a mai punctat de 6 ori în Europa League și de alte patru ori în Supercupa Spaniei, când a și reușit primul hat-trick al sezonului, în victoria din tur, 4-0 cu Barcelona.

Aduriz e atacantul spaniol cu cele mai multe goluri în ultimele două sezoane, în toate competițiile, 46, în vreme ce al doilea e Paco Alcacer, 26, iar al treilea Diego Costa 25.

În urma succesului de duminică, Athletic Bilbao a urcat pe locul 7, cu 20 de puncte, patru mai puține față de Celta, care ocupă ultimul loc de Champions League, și 13 față de liderul Barcelona.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑