Cina Olimpica la Palatul Republicii. Mihail Sava a inaugurat topul celor mai buni zece sporti in 2014. Cine l-a urmat



030 января 2015

O noua seara de poveste pentru olimpicii moldoveni. Comitetul National Olimpic si Sportiv a organizat la Palatul Republicii, traditionala Cina Olimpica. Intr-o atmosfera distinsa au fost facute totalurile anului 2014 si au fost anuntate noile obiective. Au fost premiati si cei mai buni sportivi, marele premiu revenindu-i luptatorului Mihail Sava.

 

Peste 300 de invitati: campioni olimpici, medaliati, antrenori, sportivi, dar si veterani ai sportului, s-au adunat la traditionala Cina Olimpica, organizata cu prilejul a 24 de ani de la ziua fondarii Comitetului National Olimpic. Punctul culminant al evenimentului a fost intrarea in scena a celor mai buni zece sportivi ai anului 2014, in frunte cu Mihail Sava, medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de lupte libere.

 

Nicolae JURAVSHI, PRESEDINTE CNOS: “Ne bucuram foarte mult cand vedem ca toti sunt aici, asta inspira in primul rand tanara generatie."

 

Mihail SAVA, LUPTATOR, MEDALIAT CU BRONZ LA MONDIALE: “Pregatirile deja au inceput lucram toti impreuna cu colectivul cu antrenorii, merg bine. Scopurile sunt inalte si trebuie multa munca si staruinta.” 

 

Au mai fost oferite o serie de alte premii pentru cei mai buni performeri ai anului.

 

Nicolae JURAVSHI, PRESEDINTE CNOS: “A fost un an reusit din punct de vedere sportiv pentru ca avem un campion olimpic la canoie la juniori. ” 

 

Ucraineanul naturalizat, Serghei Tarnovschi  a fost desemnat talentul anului. In 2014 el a cucerit aurul la Jocurile Olimpice de tineret iar acum spera ca va fi primul si la seniori.

 

Serghei TARNOVSCHI, CAMPION OLIMPIC JUNIORI, CAIAC-CANOE: “Este visul meu să ajung la Jocurile Opimpice şi nu doar să mă duc acolo, dar şi să cuceresc aurul.”

 

Conform rezultatelor din 2014, cea mai buna federatie la genuri de sporturi olimpice a fost desemnata cea de lupte, iar cel mai bun antrenor al anului, a fost declarat Ruslan Bodisteanu. Diplome si trofee au fost oferite si reprezentantilor disciplinelor sportive neolimpice, veteranilor si paralimpicilor.

 

Deasemenea, boxerii Timofei Screabin si Veaceslav Gojan, medaliati cu bronz la Jocurile Olimpice au primit ordinul Meritul Olimpic. Boxul deja are o traditie si aduce medalii olimpice pentru Moldova odata la 8 ani. Ultima distinctie pugilistii au cucerit-o in 2008.

 

Veaceslav GOJAN, BOXER: "Daca este asa o traditie speram ca asa va Fi, dar mai intai trebuie de calificat, apoi de vorbit de medalie. "

 

Cina Olimpica este organizata traditional pe 29 ianuarie, atunci cand este ziua fondarii Comitetului National Olimpic.

 

Larisa POPOVA, CAMPIOANA OLIMPICA CAIAC-CANOE: "Emoţii sunt multe şi sunt bucuroasă acum, pentru că înainte de eveniment îmi făceam griji cum va fi totul, dar acum deja ne-am relaxat, cred că ne-a reuşit."

 

Pe langa turneele de calificare catre Olimpiada de la la Rio, din 2015, sportivii nostri vor participa la prima editie a Jocurilor Europene, care se va desfasura in perioada 12-28 iunie, in orasul Baku. Moldova va pleca in Azerbaidjan cu aproximativ 110 sportivi.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
Источник – ProTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑