Gică Hagi, eroul Magazinului UCL: "Sunt mândru şi fericit atunci când mă uit în spate"



030 марта 2015

 

**VIDEO** Gică Hagi, eroul Magazinului UCL:

Gică Hagi este eroul din această săptămână al Magazinului UEFA Champions League. "Regele" a rememorat câteva dintre cele mai frumoase clipe trăite de-a lungul carierei în cea mai importantă competiţie a echipelor de club.

"Ca fotbalist, toate cluburile mi-au dat ceva. Nu te naşti cel mai bun, devii, înveţi în timp. Am făcut performanţă şi mă bucur. Sunt fericit. Mă uit în spate cu bucurie, am la ce să mă uit. Sunt mândru şi fericit", a povestit Hagi.

De-a lungul carierei de fotbalist, Hagi a jucat cu echipe precum Steaua, Real Madrid, Barcelona şi Galatasaray în cadrul celei mai importante competiţii europene, UEFA Champions League.

A fost aproape să ridice trofeul în 1989, când a fost integralist în finala dintre Steaua şi AC Milan, pierdută de roş-albaştri cu 4-0.

În anii de glorie, petrecuţi la Galatasaray, Hagi a câştigat cu gruparea turcă Cupa UEFA şi Supercupa Europei.

În 2001, "Regele" a jucat pentru ultima oară în UEFA Champions League. A ajuns cu Galata până în sferturi, unde a dat peste Real Madrid.

În turul de la Istanbul, turcii s-au impus cu 3-2, dar Hagi ştia deja ce va urma pe Santiago Bernabeu.

"La 3-2, toată lumea era euforică. Ei râdeau, eu stăteam liniştit. "O să vedeţi ce se întâmplă la Madrid". Ştiam că un club atât de mare este foarte puternic, atunci când îşi strânge toată energia. În minutul 25 sau 35 era deja 3-0 pentru ei", şi-a amintit Hagi.

În magazinul UEFA Champions League se vorbeşte şi despre Academia lui Hagi şi clubul Viitorul, la care evoluează şi fiul fostului căpitan al echipei naţionale, Ianis. Gică Hagi este implicat total în dezvoltarea fotbalului juvenil din România şi le-a dat un sfat tinerilor săi jucători.

"Totul se învaţă la antrenament şi acolo devii mai bun. Trebuie să dai foarte mult pe teren şi atunci potţi deveni cel mai bun", a explicat Hagi.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑