Steven Fletcher a reușit primul hat-trick al Scoției după jumătate de secol! L-au ajutat amatorii



030 марта 2015

 

**VIDEO** Steven Fletcher a reușit primul hat-trick al Scoției după jumătate de secol! L-au ajutat amatorii

Steven Fletcher (28 de ani), colegul lui Costel Pantilimon la Sunderland, marcase doar un singur gol în ultimele sale 19 meciuri internaționale, dar asta nu l-a împiedicat pe selecționerul Gordon Strachan să-i acorde credit și în preliminariile Euro 2016.

Duminică, Fletcher a marcat de trei ori în poarta naționalei din Gibraltar, într-un meci încheiat cu scorul de 6-1 pentru Scoția. A fost primul hat-trick reușit de un jucător scoțian la nivel internațional de la Colin Stein încoace (1969)!

Nici forma de la echipa de club nu este una grozavă, pentru că Fletcher nu a mai marcat pentru Sunderland de pe 3 noiembrie 2014.

PROGRAMUL TV COMPLET AL CANALELOR Digi Sport

După meciul cu Gibraltar, Fletcher i-a mulțumit lui Gordon Strachan pentru încrederea acordată: "A însemnat mult faptul că a continuat cu mine, dar așa este el. Abia după meci mi-am dat seama că am devenit primul scoțian care reușește un hat-trick după atâta timp. A fost un șoc, dar mă bucur că am răsplătit încrederea antrenorului. Nu cred că există bucurie mai mare decât să marchezi de trei ori într-un meci pentru echipa ta națională".

Fletcher a marcat pe Hampden Park în minutele 29, 77 și 90, scorul final fiind stabilit de Shaun Maloney (a transformat două penalty-uri identic) și Steven Naismith. Scoția este la un punct în spatele liderului grupei D, Polonia, iar play-off-ul este chiar un obiectiv realizabil.

Fletcher a dezvăluit și ce discuții a avut pe teren cu colegii săi: "Mă gândeam că Shaun (n.r. Maloney) va ajunge la trei goluri primul, dar câțiva dintre băieâi au venit la mine după golul doi și mi-au spus că mă vor ajuta să plec acasă cu mingea. Ați văzut după bucuria mea cât de mult a însemnat să marchez, mai ales primul gol. A trecut o viață de când nu am mai marcat!"

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑