Tătăruşanu, despre experienţa din Italia: "Am venit aici pentru că e cel mai bun campionat din lume"



030 мая 2015

 

**VIDEO** Tătăruşanu, despre experienţa din Italia:

Ciprian Tătăruşanu va încheia primul sezon petrecut în Italia, la Fiorentina, şi o va face din postura de titular. Portarul român profită de suspendarea lui Neto şi va apăra poarta echipei lui Vincenzo Montella în meciul de pe teren propriu cu Chievo, de duminică.

Va fi a noua prezenţă a lui Tătăruşanu în Serie A şi prima după trei luni, fostul stelist pierzânu-şi locul de titular din cauza unei accidentări, după ce îl înlocuise pe Neto, care a refuzat să-şi prelungească actuala înţelegere cu gruparea toscană, care se încheie la finalul acestei stagiuni.

După un prim an cu 17 prezenţe în toate competiţiile, internaţionalul român şi-a făcut deja o impresie despre fotbalul italian.

"Oricine poate învinge pe oricine. Nu există echipe mari şi mici aici. Toate meciurile sunt grele şi înveţi ceva nou în fiecare meci, din fiecare partidă. În România, am prins meciuri în care n-am fost pus la încercare niciodată timp de 90 de minute. Eu prefer să am treabă, să apăr, să fiu sub presiune", a povestit Tătăruşanu, în magazinul săptămânal dedicat campionatului italian.

Portarul de 29 de ani a explicat şi motivele pentru care, vara trecută, a ales să se despartă de Steaua, alături de care cucerise două titluri la rând, pentru a semna cu Fiorentina: "Am vrut să vin aici pentru echipă şi pentru că eu consider că Serie A este cel mai bun campionat din lume".

Totodată, Tătăruşanu şi-a amintit despre cum a ajuns în poartă, o alegere pe care nu o regretă.

"Îmi aduc aminte că, în România, aveam antrenamente la mare. Eram toţi trataţi la fel, eram jucători de câmp. Antrenorul ne punea să alergăm pe malul mării. Am văzut că portarii se aruncau în nisip şi m-am gândit că şi eu vreau să fac asta. Antrenorul a observat că îmi place şi că sunt înalt şi mi-a zis: foarte bine, hai să încercăm. Aşa a început totul. Când am ajuns acasă mi-am dat seama că nu e chiar atât de uşor pe cât credeam să stai în poartă. Cred, însă, că am făcut o alegere bună", a spus Tătăruşanu.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑