Păreri împărţite despre realegerea lui Blatter în funcţia de preşedinte al FIFA



030 мая 2015
Foto: utsandiego.com

Unii susţin că au rămas mulţumiţi de rezultatul alegerilor, iar alţii au rămas dezamăgiţi că singurul contracandidat al lui Blatter, Ali bin Al Hussein s-a retras înainte de turul doi.

"FIFA mereu poate fi într-o situaţie mai bună. Eu am ajuns la forul internaţional în 1998 şi mereu am fost unul din susţinătorii lui Blatter. În 2002, în Coreea de Sud am fost alături de el şi în ziua de azi la fel. Sunt fericit şi cred că el este un exemplu de un om care iubeşte munca şi e un lider adevărat. Noi sperăm că va continua tot aşa şi mai departe", a afirmat un delegat Federaţia de Fotbal din Liberia.

"Congresul în sine nu a fost ciudat. Vreau să spun că doar felul în care s-a încheiat a fost un pic ciudat. Am rămas mulţumiţi că prințul Ali a ajuns în turul doi şi asta pentru că a fost un contracandidat nou pentru domnul Blatter. Am rămas dezamăgit că a decis să se retragă. Nu am reuşit să vorbesc cu el, însă sunt sigur că voi reuşi să fac asta în următoarele zile. Cred că voi afla adevăratul motiv al retragerii", a spus un fost candidat la preşedinţia FIFA Van Praag. 

După ce a fost reales pentru al cincilea mandat, Sepp Blatter a declarat că urmează mari schimbări la FIFA şi că pregăteşte mai multe surprize: "Îmi asum responsabilitatea și trebuie să construim acum o imagine mai bună a FIFA. Ştiu cum voi face acest lucru. Nu pot dezvălui acum, dar o vom face în următoarele zile. Avem o ședință a Comitetului Executiv şi voi vorbi acolo. Voi primi multe informaţii, dar şi voi transmite mesaje clare. Unii din membri vor fi surprinşi."

Blatter a câştigat primul tur, însă nu a reuşit să adune două treimi din voturi. Turul doi nu a mai avut loc după ce prinţul Iordaniei s-a retras din cursă.

Sepp Blatter a câştigat alegerile, chiar dacă forul mondial a fost zguduit de un scandal de corupţie. Al 65-lea Congres al FIFA a fost la un pas de a fi amânat din cauza unei alerte false cu bombă.

Sepp Blatter conduce FIFA din 1998. Acesta va fi al cincilea mandat al elveţianului.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑