Cine este primul jucător naturalizat la naţionala Moldovei de baschet



030 июля 2014

 

Naţionala Moldovei de baschet va avea primul jucător naturalizat. Federaţia Naţională de profil a ajuns la un acord cu ucraineanul Evghenii Tkacenko. Baschetbalistul va putea debuta pentru naţionala noastră la turneul Cupa Tbilisi unde selecţionata noastră va juca trei meciuri.

După ce naţionala Moldovei de baschet a fost preluată de ucraineanul Vladimir Poleah, federaţia de profil a început să naturalizeze jucători străini. Primul este ucraineanul Evghenii Tkacenko, care în ultimii ani a evoluat în Campionatul Moldovei la Fireball Tighina, Gama Cahul şi Donbaschet Donduşeni.

"Mi s-a părut o propunere foarte interesantă şi am zis de ce să nu o accept. Aş vrea să ajut echipa şi băieţilor de aici, mai ales că antrenorul la fel este ucrainean", a declarat jucătorul naţionalei de baschet Evghenii Tkacenko.

Preşedintele Federaţiei Naţionale de baschet, Octavian Vucol spune că naturalizările la reprezentativa Moldovei vor continua.

"Sperăm să fie cât mai mulţ jucători, care să evolueze pentru Moldova. Avem deja câteva variante cu baschetbalişti din Statele Unite. Primul jucător naturalizat este Evgenii Tkacenko. El este un jucător foarte bun, cu o mare experienţă. Tkacenko este bun atât fizic, cât şi din puncte de vedere tactic. Sunt sigur că va ajuta mult echipa noastră", a menţionat preşedintele FM de baschet, Octavian Vucol.

Naţionala de seniori a Moldovei s-a reunit după o pauză îndelungată Reprezentativa noastră va juca la sfârşitul acestei săptămâni la Cupa Tbilisi. La turneul din Georgia, Moldova va juca împotriva gazdei turneului, cu selecţionata Marii Britanii, dar şi cu cea a Belarusului. Primele două au în lot jucători care evoluează în NBA.

"Nivelul acestui turneu este unul foarte înalt. Echipele cu care vom juca acolo, Marea Britanie, Georgia şi Belarus se pregătesc pentru preliminariile Campionatului European. Aşa că adversarii vor fi foarte bine pregătiţi. Obiectivul nostru este să vedem de ce suntem în stare", a opinat antrenorul naţionalei de baschet a Moldovei, Vladimir Poleah.

Naţionala noastră va juca primul meci cu Georgia, duminică se va duela cu Belarus, iar luni Moldova va întâlni Marea Britanie. Din lotul Moldovei fac parte 12 jucători. La naţională au fost convocaţi şi doi jucători care evolează la cluburi de peste hotare, Sorin Răducan de la Sibiu şi Nikolai Koputerko de la gruparea Weinheim din Germania.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑