Probleme pentru boxerii moldoveni înainte de Campionatul European: Banii sunt de vină



030 июля 2015

 

Probleme pentru boxerii moldoveni înainte de Campionatul European! Cu o săptămână înainte de competiţia continentală, pugiliştii nu au surse financiare necesare pentru a se deplasa la Europene. Antrenorul lotului, Petru Caduc speră că problema va fi rezolvată în curând, iar boxerii vor obţine cele mai bune rezultate.

La Campionatul European de box urmează să participe cel mult zece sportivi moldoveni la fiecare categorie de greutate. Antrenorul lotului naţional, Petru Caduc, a anunţat că din cauza problemelor financiare la competiţia din Bulgaria ar putea pleca doar 4 - 5 sportivi.

"Nu ştim cum va fi cu finanţarea la Europene. Pentru o persoană e nevoie de 1000 de euro. Totul depinde de finanţare. Dacă nu vom avea bani, atunci nu avem ce căuta acolo. Noi ne pregătim, însă am putea să nu participăm. Totuşi, sper că preşedintele Federaţiei de Box, Vasile Chirtoca să găsească nişte soluţii şi să ne deplasăm cu vreo 4-5 sportivi care ar putea obţine rezultate bune", a explicat antrenorul lotului naţional de box, Petru Caduc.

Campionatul European de la Sofia este primul pas pentru boxerii moldoveni de a obţine calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio. Pugiliştii trebuie să se claseze printre primii opt la Europene pentru a ajunge la Campionatul Mondial. După evoluţia la acest turneu sportivii noştri pot obţine calificarea la Olimpiadă.

"Echipa de bază e aici la Grimăncăuţi. Este vorba de Alexandru Râşcan, Veaceslav Gojan, Dumitru Galagoţ, Vasili Belous. Ei sunt liderii naţionalei şi sunt cei care pot obţine rezultate bune la Europene", a declarat Petru Caduc.

Boxerii spun că sunt în formă şi pot obţine rezultate foarte bune la turneele care trebuie să participe.

"Ne pregătim de trei săptămâni. Suntem în formă maximă. Sperăm să obţinem rezultat bune la Europene şi să ne calificăm la Mondiale", a spus boxerul Veaceslav Gojan.

"Pregătirile decurg la cel mai înalt nivel. Dăm totul pentru a ne clasa pe cele mai înalte trepte la Europene. Acum suntem într-o formă bună. Ne vom strădui să facem tot posibilul pentru a obţine cât mai multe rezultate bune. Vom încerca să câştigăm medaliile de aur la Europene", a zis boxerul Dumitru Galagoţ.

Campionatul European de box va avea loc în perioada 6-15 august, în Bulgaria, iar Mondialul este programat în luna octombrie, în Qatar.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑