Steaua are tribune goale, la Partizan vin 40.000 de fani! Bojinov povestește cum a refuzat campioana României



030 июля 2015

Steaua are tribune goale, la Partizan vin 40.000 de fani! Bojinov povestește **cum a refuzat campioana României**

Acuzat că a ironizat Steaua înaintea meciului de pe Arena Naţională (1-1), Valeri Bojinov neagă că ar fi vorbit despre campioana României. Bulgarul de 29 de ani recunoaşte însă că a fost dorit în trecut de roş-albaştri. Bojinov crede că Partizan va avea un atuu important în retur.

Steliştii nu consideră însă că aportul fanilor va influenţa decisiv soarta partidei de la Belgrad. Campioana României se află pentru al 13-lea an consecutiv în cupele europene, iar în precedentele 11 sezoane a ajuns de fiecare dată în grupele continentale.

"Da, sunt fericit. Dar cred că echipa mea a jucat bine, Partizan putea să marcheze două sau trei goluri, dar acesta este fotbalul. Respect Steaua, respect acest club, pentru că este cea mai bună echipă din România. Toată lumea a văzut că Partizan a jucat bine, a jucat fotbal, şi-a creat multe situaţii de gol. Ne-a lipsit puţină şansă să marcăm două goluri, dar acesta este fotbalul. 1-1 este bine pentru noi, dar nu contează prea mult pentru retur. Pentru că trebuie să jucăm la fel, un fotbal bun, să ne creăm situaţii de a marca şi totul va fi bine, vom avea posibilitatea să câştigăm la Belgrad, să mergem în Liga Campionilor", a spus Bojinov, care a oferit un amplu interviu la finalul partidei.

Născut pe 15 februarie 1986, Bojinov are un CV foarte bogat. A jucat în Malta în perioada junioratului, la Pieta Hotspurs, după care a trecut pe la Lecce, Fiorentina, Juventus, Manchester City, Parma, Sporting Lisabona, Verone, Levski Sofia și Ternana. 

Care este situaţia ta medicală, cum te simţi acum, după meci?
M-am lovit la picior, în spate, nu cred că este ceva important, dar vom vedea mâine. Voi face un examen medical şi vom vedea ce se va întâmpla. Sper că nu este nimic special, să pot fi recuperat în şapte zile, pentru a putea juca în retur. Pentru că acest meci, pentru noi, este meciul anului. Este vorba de mulţi bani, ai şansa să joci în Liga Campionilor, pentru noi acest lucru este foarte important.

></span></p><p><span style=A fost o echipă norocoasă Steaua pentru că a marcat atunci când portarul vostru a alunecat?
Da, e normal, aşa este în fotbal. Uneori se întâmplă astfel de lucruri. Dar portarul nostru, Zivkovic, a fost foarte bun. Pentru că în ultimele minute Brasanac a ratat, apoi Steaua a avut o şansă mare de gol, dar Zivkovic a arătat că este un portar foarte bun.

Câteva cuvinte de-ale tale au apărut astfel în presa din România, că Steaua este slabă...
Niciodată nu am spus acest lucru. Respect Steaua, respect fiecare echipă. Este normal, este fotbal, jucăm în Liga Campionilor. Nu ar fi posibil să spun că Steaua nu este o echipă bună sau slabă. Nu am spus niciodată acest lucru, nu ştiu de ce a apărut că aş fi spus asta, că Steaua nu este o echipă bună. Nu este adevărat, respect Steaua, Steaua ne respectă pe noi, a fost un meci foarte bun pentru noi.

></span></p><p><span style=Mai trist fără suporteri?
Nu e bine să se joace fără public. Acesta nu este fotbal, nici ca un meci amical, dar cred că suporterii Stelei ar fi putut veni în număr de 55.000, dacă ar fi fost posibil.

Crezi că Steaua se poate califica la Belgrad cu un astfel de joc şi într-o astfel de atmosferă?
Eu joc la Partizan şi sper şi cred că o să jucăm la fel, cu multe ocazii de gol. Cred că echipa mea va merge în play-ff-ul Ligii Campionilor.

La ce ar trebui să se aştepte Steaua din partea suporterilor voştri? Vă vor ajuta?
Suporterii noştri vor veni în număr de 40.000 şi va fi un meci greu pentru Steaua. Suporterii te ajută şi este foarte bine pentru noi. Dar vom vedea, fiecare meci este diferit.

În trecut ai vrut să vii la Steaua?
Da, acum doi sau trei ani m-au sunat, dar nu am venit. Acum sunt fericit să joc la Partizan, sunt fericit să evoluez la o echipă mare din Serbia şi cred că avem o şansă să jucăm în Liga Campionilor, iar pentru mine acest lucru este foarte bun. În viitor, nu se ştie ce va fi.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑