Victorie muncită pentru Federer în primul meci de la Paris. Rezultatele zilei



030 октября 2014

 

Zi plină de tenis-spectacol la ATP Masters Paris! Favoriții au trecut mai departe la competiția din capitala Franței.

Stan Wawrinka a reuşit prima victorie după mai bine de o lună şi a ajuns în optimi. Elveţianul, cap de serie numărul 3 l-a învins cu 6-4, 7-6 pe austriacul Dominic Thiem şi va lupta cu Kevin Andersson pentru un loc în sferturi.

Campion în 2012 la Paris şi al patrulea favorit, David Ferrer a avut nevoie de trei seturi să treacă de belgianul David Goffin, 6-3, 2-6, 6-3. În optimi, Ferrer se va juca împotriva conaţionalului Fernando Verdasco.

Andy Murray merge şi el mai departe. Câştigător săptămâna trecută la Valencia, scoţianul l-a învins în două seturi, 6-3, 6-4, pe Julien Benneteau. Murray mai are nevoie de o victorie pentru a-şi asigura locul la Turneul Campionilor.

Un alt spaniol, Roberto Bautista Agut, a pierdut doar şase game-uri cu Richard Gasquet. Cap de serie numarul 11, ibericul s-a impus cu 6-4, 6-2 şi îl va întâlni în turul următor pe Milos Raonic. Canadianul l-a eliminat pe americanul Jack Sock, în trei seturi, cu 6-3, 5-7, 7-6.

Roger Federer a început și el cu dreptul Mastersul de la Paris. La trei zile după ce a câștigat pentru a 6-a oară turneul de la Basel, numărul 2 ATP l-a învins pe Jeremy Chardy.

Misiunea elvețianului nu a fost una ușoară. A fost condus cu 0-3 și 2-5 în primul set, însă revenirea lui Federer nu s-a lăsat așteptată. A câștigat patru game-uri la rând și s-a impus apoi în tie-break.

În actul secund s-a mers cap la cap, iar francezul s-a impus cu 7-6, la 5 în tie-break. La al treilea duel cu Chardy din acest an, Federer a închis meciul după două ore și jumătate, cu 6-4 în decisiv. Fostul lider mondial s-a calificat în optimi și țintește revenirea pe prima poziție a ierarhiei mondiale. Cu exact doi ani în urmă, pe 29 octombrie 2012, Federer ocupa ultima dată locul 1 în clasamentul ATP. Pentru detronarea lui Djokovic, trebuie să se impună la Paris și în Turneul Campionilor de la Londra, competiții transmise în direct de Digi Sport.

Ultimele două meciuri ale zilei de la Paris au fost transmise ÎN DIRECT pe site-ul www.digisport.ro!

Mai întâi, Jo-Wilfried Tsonga, favorit 10, a avut o misiune dificilă în fața experimentatului austriac Jurgen Melzer. Francezul s-a aflat la primul meci după o absență de o lună din circuit și s-a impus în trei seturi, cu 6-2, 4-6, 6-2.

În ultima confruntare a zilei de pe centralul parizian s-au aflat față în față Gael Monfils și John Isner. Un singur break a fost realizat pe parcursul partidei, iar autorul a fost reprezentantul gazdelor.

Charismaticul Monfils și-a asigurat prezența în optimile de finală, acolo unde va juca împotriva liderului mondial, Novak Djokovic.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑