Andy Murray l-a învins pe Grigor Dimitrov la Paris și s-a calificat la Turneul Campionilor!



030 октября 2014

 

Final de an de excepție pentru Andy Murray. Fostul câștigător de la Wimbledon era clasat pe locul 11 după US Open, însă de atunci a câștigat 22 de meciuri din cele 24 disputate.

Scoțianul a acces în sferturile de finală de la Paris după victoria de joi, cu Grigor Dimitrov. Bulgarul era obligat să câștige trofeul din Hexagon pentru a spera la unul dintre ultimele locuri libere pentru Turneul Campionilor, însă drumul său a fost stopat de Murray.

Britanicul s-a impus clar, în două seturi, cu 6-3, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și nouă minute. Murray a servit excelent, iar Dimitrov nu a avut parte de nicio minge de break. Prin succesul de la Paris, Andy și-a luat revanșa pentru ultimul lor meci direct - cel de la Wimbledon - atunci când "BabyFed" a câștigat în sferturile de finală.

Murray are parte de un final de an foarte bun - a cucerit trofeele de la Shenzen, Viena și Valencia, și a urcat pe locul 5 în ATP Race.

Mai mult, diferența față de Stan Wawrinka s-a micșorat la aproximativ 400 de puncte în ATP Race, clasament care contabilizează doar rezultatele din 2014. Elvețianul a pierdut joi în fața lui Kevin Anderson, astfel că lupta pentru locul 4 ATP este deschisă pe final de an.

În cazul în care Murray va avea o performanță mai bună la Londra decât deținătorul trofeului de la Australian Open, scoțianul poate să îl depășească pe Stan în topul mondial și să revină în careul de ași. Au trecut mai bine de 16 luni de când Big 4 (Djokovic, Nadal, Federer și Murray) nu au mai ocupat primele 4 locuri în lume.

În ultimele 6 sezoane, cei 4 jucători au dominat primele poziții în ierarhia ATP.

Pentru Turneul Campionilor s-au calificat Djokovic, Federer, Wawrinka, Murray și Cilic. Ultimele 3 locuri sunt disputate de 4 jucători: Nishikori, Berdych, Ferrer și Raonic.

Rafael Nadal își asigurase și el participarea la competiția din O2 Arena, dar s-a retras din cauza problemelor de sănătate.

Turneul Campionilor va avea loc între 9-16 noiembrie și va fi transmis ÎN DIRECT pe Digi Sport și pe site-ul digisport.ro 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑