După 16 ani, Campionatul Mondial de schi va avea loc din nou în Statele Unite. Pentru care merite



030 октября 2014
Foto: skiingusa.co.uk

Campionatul Mondial de schi se va desfăşura în statul american Colorado în luna februarie. Conform oficialilor Federaţiei Internaţionale, competiţia va trezi un interes major în SUA.

Cei mai buni schiori din SUA, Andrew Weibrecht, Julia Mancuso și Mikaela Shiffrin au participat la ceremonia de promovare a Campionatului Mondial de schi, care va avea loc la începutul anului viitor în staţiunea Vail-Beaver Creek din statul american Colorado.

Astfel, SUA a primit dreptul de a găzdui această competiţie pentru prima dată în ultimii 16 ani. Federaţia Internaţională de schi a luat această decizie, după ce sportivii din Statele Unite au obţinut succese mari în ultimii ani în cadrul Cupelor Mondiale.

"E foarte bine că această competiţie va avea loc în Vail-Beaver Creek. Ultima dată Mondialul s-a desfăşurat în secolul trecut. Avem sportivi foarte puternici în America de Nord, în special în Statele Unite ale Americii. Interesul pentru acest concurs este foarte mare şi îşi recapătă popularitatea pe întreg teritoriul țării", a declarat Sarah Lewis, secretarul general al Federaţiei Internaţionale de schi. 

Localitatea Vail-Beaver Creek a mai găzduit Campionatul Mondial de schi în 1989 și 1999. În cadrul ediţiei din 2015, sportivii vor evolua în trei probe, slalom, Super G şi downhill.

Campionatul Mondial de schi se va desfăşura în perioada 3-15 februarie.    

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑