40 de ani de la una dintre cele mai mari lupte de box din istorie. Duelul dintre Muhammad Ali şi George Foreman



030 октября 2014
foto:  www.pinterest.com

S-au împlinit 40 de ani de la una dintre cele mai mari lupte de box din istorie. Duelul dintre Muhammad Ali şi Geroge Foreman supranumită şi "Rumble in the Jungle" a avut loc în 1974 şi s-a încheiat cu victoria lui Ali.

''Noaptea trecută am avut un vis. Eram în Africa pentru o luptă nebună. Trebuia să-l bat pe Tarzan pentru a deveni regele junglei. Pentru asta trebuia să să lupt cu aligatorii, m-am încăierat cu o balenă, am încătuşat fulgerul şi l-am băgat la puşcărie. Ştiţi că sunt rău. Am ucis o piatră şi am accidentat o piatră şi am băgat în spital o cărămidă. Sunt atât de rău încât fac medicina bolnavă''.

În 1974, în data de 30 octombrie, Muhammad Ali l-a învins prin knock-out pe Geroge Foreman în runda a opta şi şi-a recăpătat titlul de campion mondial. Considerat favoritul acelei lupte, Foreman a produs una dintre cele mai mari dezamăgiri din istoria boxului. Această luptă a fost supranumită "Rumble in the Jungle" pentru că a avut loc în Africa.

Muhhamad Ali şi-a pierdut titlul de campion în 1967 după ce a refuzat să facă serviciul militar în timpul războiului din Vietnam. Sportivul american s-a retras din boxul profesionist în 1981 cu un record de 61 de lupte, 51 dintre ele le-a câştigat, 37 dintre ele fiind prin knock-out.

La scurt timp după ce a renunţat la sportul de performanţă el a fost diagnosticat cu Parkinson care este una degenerativă şi provine în urma distrugerii lente și progresive a neuronilor.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑