Messi nu e în finală doar la Balonul de Aur, ci se luptă şi pentru golul anului. Vezi cele 3 nominalizări



030 ноября 2015

 

**VIDEO** Messi nu e în finală doar la Balonul de Aur, ci se luptă şi pentru golul anului. Vezi cele 3 nominalizări

Lionel Messi va lupta cu rivalul Cristiano Ronaldo și coechipierul Neymar pentru Balonul de Aur din 2015, dar nu este singurul premiu la care a fost nominalizat pentru gala FIFA de la Zurich, din ianuarie 2016.

Argentinianul a fost propus și în finala premiului Puskas - care i se acordă autorului celui mai frumos gol al sezonului - pentru reușita prin care a deschis scorul în finala Cupei Spaniei cu Athletic Bilbao, în luna mai. Atunci, Barcelona a învins cu 3-1 și a cucerit trofeul, care face parte din a doua triplă din istoria clubului. În 2015, catalanii au mai câștigat campionatul Spaniei și Liga Campionilor.

Ceilalți doi finaliști pentru premiul Puskas sunt Alessandro Florenzi (AS Roma) - cu un gol marcat de la mijlocul terenului împotriva Barcelonei în acest sezon, în grupele Ligii Campionilor - și Wendell Lira, de la Goianesia - care a marcat din foarfecă împotriva lui Atletico Goianiense, în Campeonato Goiano din Brazilia.

1. Primul gol al lui Messi din meciul Athletic Bilbao - Barcelona 1-3 (finala Cupei Spaniei, 30 mai 2015)

La acel gol, Messi a primit mingea la 46 de metri de poartă și a marcat după 16 atingeri și 4 adversari depășiți prin dribling. Messi a mai fost nominalizat de alte 3 ori la acest trofeu, însă nu a reușit să îl și câștige.

2. Golul lui Alessandro Florenzi din meciul AS Roma - Barcelona (grupele Ligii Campionilor, 16 septembrie 2015)

AS Roma a obținut o remiză cu Barcelona, scor 1-1 în prima etapă din grupele acestui sezon din Liga Campionilor, grație golului lui Florenzi, care l-a surprins pe Ter Stegen cu un șut de la mare distanță.

CLICK AICI PENTRU VIDEO CU GOLUL LUI FLORENZI

3. Golul lui Wendell Lira, din Atletico Goianiense - Goianesia 1-2 (Campeonato Goiano din Brazilia, 12 martie 2015)

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑