Valentino Rossi a câştigat prima etapă a noului sezon din Campionatul Mondial de MotoGP



031 марта 2015

 

Valentino Rossi a câştigat prima cursă a noului sezon de MotoGP. Italienii au dominat etapa din Qatar, ocupând toate treptele podiumului. Pe doi s-a clasat Andrea Dovizioso, iar pe trei Andrea Iannone. Aceasta a fost a 83-a victorie a carierei în Campionatul Mondial de motociclism viteză a lui Rossi.

Valentino Rossi a făcut o cursă fantastică în Qatar şi a câştigat poziţie după poziţie, deşi plecase de pe al optulea loc al grilei de start.

Italianul Andrea Dovizioso a fost în pole-position, fiind urmat pe grilă de spaniolii Dani Pedrosa şi Marc Marquez. Ultimul, campionul mondial în exerciţiu, a comis o eroare la start şi a căzut pe ultima poziţie.

Cu patru tururi înainte de final, Dovizioso a trecut de Lorenzo, care apoi a fost depăşit şi de Rossi. Cei doi s-au desprins de Iannone şi au luptat până la final pentru victorie, Rossi rezistând atacurilor compatriotului său şi obţinând astfel al patrulea succes în carieră în Qatar, după cele din 2005, 2006 şi 2010.

Dovizioso şi Iannone au completat podiumul, Lorenzo a sosit pe patru, iar Marc Marquez a fost al cincilea.

"Am spus de mai multe ori că după un start prost, eu recuperez enorm. Acum a fost incredibil. Am făcut o treabă bună în timpul testelor, iar motocicleta mea a fost fantastică", a spus campionul etapei de la Qatar, Valentino Rossi. 

Etapa a doua a sezonului va avea loc în Statele Unite ale Americii, pe 12 aprilie.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑