Sportivii moldoveni au revenit acasă de la Mondialul de atletism pentru juniori. Cum au fot întâmpinaţi la Aeroport



031 июля 2014

 

Andrian Mardare a revenit acasă, după ce a cucerit medalia de bronz la Mondialul de atletism pentru juniori, care s-a desfăşurat în Statele Unite. Tânăra speranţă a atletismului moldovenesc a declarat că este copleşit de emoţii după performanţa obţinută la proba aruncarea suliţei.

Atletul a fost întâmpinat la aeroport de rude, prieteni şi oficiali ai Federaţiei Naţionale de profil. Mardare a declarat că avut şanse mari să câştige şi medalia de aur la competiţia din Statele Unite, unde a evoluat la proba aruncarea suliţei.

"Am doar emoţii pozitive. Vreau să mulţumesc antrenorului, care mereu a fost alături. Dacă repetam performanţa din calificări, atunci câştigam medalia de aur. În calificări am obţinut cel mai bun rezultat al competiţiei", a declarat atletul.

La Mondialul de atletism de la Eugene, Moldova a mai fost reprezentată de încă doi sportivi. Un alt rezultat notabil l-a obţinut Nicolae Ceban, locul 11 la aruncarea discului, iar Mihaela Tacu s-a accidentat şi nu a putut trece de calificările probei aruncarea suliţei la feminin.

"Vreau să spun că am acumulat o experienţă foarte mare. Acolo au participat cei mai puternici sportivi din Australia, Germania, Cehia. Am avut cei mai puternici concurenţi pe care i-am întâlnit vreodată", a menţionat atletul Nicolae Ceban.

"Am planificat un rezultat bun, dar s-a primit aşa că am câştigat şi o medalie. Bravo băieţilor, care au reuşit să-şi demonstreze măiestria. Noi suntem mulţumiţi de ceea ce au obţinut sportivii noştri în Statele Unite", a conchis preşedintele FM de atletism, Anatolie Balan.

La competiţia din Statele Unite, Andrian Mardare a stabilit un record personal, iar Nicolae Ceban a stabilit un record naţional.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑