Cupa Black&White la snooker. “La start se poate înscrie orice pasionat!”



031 августа 2014

 

**VIDEO** Cupa Black&White la snooker. “La start se poate înscrie orice pasionat!”

Din ce în ce mai multe persoane din România practică snookerul, un sport al inteligenței și al îndemânării. Începând de joi, Oradea a devenit gazdă pentru una dintre cele mai puternice competiții din țară

“Este vorba despre Cupa Black&White la snooker, care este o competiție gen open, la care se pot înscrie orice iubitor și pasionat de snooker. Suntem la ediția a treia, iar în 2014 am aliniat la start 32 de jucători. Se joacă pe sistem de grupe.

Cei care s-au înscris își pot verifica valoarea, pentru că nivelul la care se joacă este unul foarte ridicat și necesită foarte multă atenție și concentrare. E un mod de a verifica în ce stagiu esti ca sportiv”, a declarat Sorin Avram, unul dintre organizatorii turneului.

La rândul său, Gheorghe Mureșan, unul dintre oficialii aceleiași competiții, a vorbit despre principalele obiective ale celor care practică snooker:

“Strategia de joc este să fii cât mai concentrat, să înscrii cât mai multe puncte si să lași poziții cât mai dificile adversarului, deoarece asta îți aduce un avantaj”.

La Oradea au intrat în competiție 32 de concurenți din opt orașe. Șapte dintre participanți ocupă primele locuri în România în ierarhia pe puncte.  

“Cea mai mare provocare este să te învingi pe tine însuți și să-ți găsești liniștea interioară pentru a putea să scapi de emoții. Trebuie să joci relaxat să-ți faci jocul cum trebuie”, a spus unul dintre concurenți, Dan Dumitraș.

Pentru a ajunge la performanță este nevoie de un antrenament de trei-patru ore pe zi. În cazul profesioniștilor, pregătirea pentru sportivii de snooker ajunge chiar și la opt ore.

“Mi-a plăcut foarte mult când am văzut la televizor acest sport jucat de profesioniști. Eu eram jucător de biliard și am zis că merită să încerc acest sport și să vedem cum mă descurc.

La început era foarte greu, nu reușeam să introduc nicio bilă în buzunar, dar apoi am luat un antrenor personal, un prieten care juca demult, mi-a arătat câteva lovituri și am început să evoluez încet”.


 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑