Naţionala României de fotbal a rămas fără selecţioner



031 августа 2014
foto:  sportonline.md

Naţionala României de fotbal a rămas fără selecţioner, după ce Victor Piţurcă a semnat un contract pe doi ani de zile cu echipa din Arabia Saudită, Al Ittihad.

Meciul cu Grecia, din preliminariile EURO 2016, de pe 7 septembrie, va fi ultimul pentru actualul selecționer la cârma ”tricolorilor”. Al Ittihad l-a demis pe antrenorul Khalid Al Koroni, după ce a pierdut dubla din sferturile de finală ale Ligii Campionilor Asiei, cu Al Ain.

Arabii au negociat cu Victor Pițurcă încă din vara trecută o eventuală trecere a românului pe banca lui Al Ittihad, dar atunci pretențiile selecționerului României li s-au părut exagerate. Acum, Pițurcă va câștiga 6,4 milioane de euro în cei doi ani cât durează contractul inițial, care poate fi prelungit în cazul în care va obţine rezultate bune.

Mai mult, șefii lui Al Ittihad au fost de acord să-i plătească antrenorului român în vârstă de 58 de ani și clauza de reziliere cu FRF, în valoare de 600 de mii de euro. Pe lângă salariu, Pițurcă ar urma să primească și o primă de jumătate de milion de euro în cazul câștigării campionatului.

Printre favoriții la înlocuirea lui Victor Pițurcă pe banca echipei naționale se numără Dan Petrescu, Ladislau Boloni și Cosmin Olăroiu.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑