Iordănescu l-a convocat pe Budescu, dar îl critică: "Apreciez talentul lui, dar nu îi înțeleg atitudinea"



031 августа 2015

Iordănescu **l-a convocat pe Budescu,** dar îl critică:

România se pregătește pentru duelurile decisive cu Ungaria și Grecia, din preliminariile Euro 2016. În cadrul unei conferințe de presă, selecționerul Anghel Iordănescu s-a plâns de problemele de lot cu care se confruntă în acest moment, dar a și tratat pe larg subiectul "Constantin Budescu", după ce conducătorul de joc al Astrei a fost convocat la lot.

"Dacă l-am chemat, înseamnă că eu vreau. Trebuie să mai vrea și el. Apreciez talentul lui Budescu, dar nu îi înțeleg atitudinea. Dacă va juca, rămâne de văzut. Ceea ce mă bucură foarte mult la Costică este faptul că, cu ceva timp în urmă, am avut o discuție cu unul dintre conducătorii clubului Astra. Am semnalat că am fost nemulțumit cu evoluția lui Budescu în cantonamentul de pregătire. În urma discuției mi-a promis că îl va schimba, că poate să-l convingă să fie un alt fel de jucător, să aibă o altă atitudine. Eu sper că a înțeles.

Îi mulțumesc domnului Dani Coman, căci despre el este vorba. L-am sunat după iarnă de mai multe ori la telefon (n.r. pe Budescu). De ziua lui l-am sunat, l-am felicitat si i-am spus: 'Aștept să te apuci de fotbal. Înțelege că fotbalul nu e o distracție, este o meserie, îți aduce un alt stil de viață, mai înseamnă și transpirație și muncă, nu avem timp să ne distram la fotbal'. Trebuie să dea fotbalului pe măsura talentului mare pe care-l are!", a declarat Anghel Iordănescu despre jucătorul Astrei.

"N-a fost niciun fel de presiune. S-a făcut prea mare tam-tam pe marginea acestui subiect. Oricum, e bine că am ajuns aici și sper să obținem rezultatele pe care ni le dorim. Am vorbit și cu Dani Coman și cu domnul Iordănescu în cantonament. Încerc să mă schimb cât pot mai mult, să joc cât mai bine", a declarat și Constantin Budescu, prezent la conferință.

În cantonamentul echipei naționale nu au sosit încă Torje și Tătărușanu, care au jucat duminică în Turcia, respectiv Italia. Iordănescu a discutat despre "dubla" decisivă a României: "Sunt cele mai importante meciuri pe care le joacă echipa naționlă în această grupă. Staff-ul tehnic al echipei naționalei, toți cei care ne ocupăm, am avut săptămâni grele înaintea acestor confruntări. Aceste zile deosebit de delicate pentru noi au plecat de la faptul că din lotul național lipsesc nouă jucători importanți, unii dintre ei chiar foarte importanți. Pentru această dublă au venit alți șapte jucători care în ultima vreme nu au mai fost pe la echipa națională, iar dintre ei trei sunt debutanți.

Regret că echipele noastre au fost eliminate. Astra și Steaua sunt echipe importante în competiția internă, iar noi aveam nevoie de un moral bun al jucătorilor. Fotbalul românesc avea nevoie de această calificare. Cam de 11 ani nu s-a mai întâmplat ca o echipă românească să nu ne reprezinte în grupe".

Anghel Iordănescu trage un semnal de alarmă și în privința ariei de selecție pe plan intern, unde deloc satisfăcătoare pentru selecționerul României: "Din lotul de 25 de jucători de la meciul cu Irlanda de Nord, la un moment dat aveam 9 jucători care nu aveau contracte. Este greu să accepți că o echipă națională are în componență jucători fără angajament. Avem 18 jucători convocați din străinătate, niciodată n-a fost o așa mare diferență între cei care evoluează în străinătate și cei din competiția internă. Avem puțini jucători care evoluează la echipe importante. Avem jucători care sunt rezerve în echipe mici.

Îmi doream ca la echipa națională să creștem aria de selecție. Porțile echipei naționale sunt deschise pentru toți jucătorii care pot și doresc să ajute echipa. Țin foarte mult ca jucătorul să aibă o valoare dovedită, să aibă experiență, formă sportivă bună, personalitate, caracter și inteligență de joc".

La final, Generalul le-a promis microbiștilor din România că echipa națională va juca ofensiv și spectaculos în următoarele partide: "Nu mergem să facem un joc de ciupeală, echipa națională va încerca să joace fotbal!".

Meciul Ungaria - România este programat vineri, 4 septembrie, de la ora 21:45, pe Groupama Arena din Budapesta. Fazele VIDEO vor putea fi urmărite pe digisport.ro şi pe m.digisport.ro imediat după încheierea partidei.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑