Memorialul Valeriu Racu a reunit la start 38 de participanţi



023 septembrie 2012

Memorialul la joc de dame Valeriu Racu, care a demarat la Clubul republicam de şah şi joc de dame, a reunit 38 de participanţi, transmite moldpres.md. 21 dintre ei concurează în turneul seniorilor, iar 17 - în cel rezervat tinerilor.

- Faptul că participă un asemenea număr de jucători este foarte îmbucurător, semn că turneul a trezit un viu interes. Desfăşurarea lui este un omagiu adus unuia dintre cei mai energici foşti promotori ai sportului din republică, Valeriu Racu, care a exercitat mulţi ani şi funcţia de preşedinte al federaţiei naţionale la jocul de dame, a declarat pentru Agenţie arbitrul principal al competiţiei, Iosif Func.

În turneul seniorilor favoriţii principali sînt Elena Scovitina, multiplă campioană europeană şi mondială, Denis Dudco, multiplu premiant la Europenele şi Mondialele de tineret. Ambii au repurtat victorii în primele două runde ale turneului.

Competiţia se desfăşoară conform sistemului elveţian. Ea se află la prima ediţie. Bilanţul turneului va fi făcut duminică, 23 septembrie.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑