Adresarea conducătorului Internet TV SPORTS.md, Roman Rusov jurnaliştilor sportivi din Moldova



Stimaţi colegi! Vineri, 8 iulie, în viaţa Asociaţei Presei Sportive din Moldova a venit momentul adevărului. La ora 12.00 în cadrul hotelului Jolly Alon va avea avea loc adunarea generală, la care noi vom alege un nou preşedinte  - un om care va conduce destinele noastre 4 ani de zile.

În ultimii ani această funcţie a fost ocupată de domnul Colesnicenco. Anume ocupată, deoarece el nu a ucrat, iar organizaţia noastră s-a transformat într-un cadavru viu care începe să se descompună.

Pînă cînd nu vom avea rezultatele alegerilor, eu îi spun mulţumesc domnului Colesnicenco pentru acele lucruri bune pe care le-a făcut, şi să nu memorăm doar lucrurile rele pe care le-a adus Asociaţiei Presei Sportive din Moldova. Şi desigur să îi spunem la revedere.

Funcţia de preşedinte al Asiociaţiei Presei Sportive din Moldova - nu înseamnă doar bucurie de o oferi o carte de vizită, pe care le oferi prietenilor oameni da afaceri. Funcţia de preşedinte este una responsabilă, în care trebuie despus efort maxim, şi poate cineva vă rămîne surprins? - dar trebuie să munceşti!

În ultimii ani nimeni dintre noi nu a văzut un plan de lucru al organizaţiei noastre, strategie dau dezvoltare. Pentru că ea nici nu a existat. Poate şi din acest motiv organizaţia noastră lucrează doar 5 zile pe an: atunci cînd are loc olimpiada jurnaliştilor sportivi, şi acordarea primiilor celor mai buni sportivi. Celelalte 360 de zile domnul Colesnicenco se relaxează, iar pentru el noi nu contăm.

Probabil vineri la adunarea generală, lui îi va fi ruşine. Pentru că nu a rezolvat nici o situaţie dificilă în care am fost implicaţi  (conflicte, demisii, criza financiară). Pentru că din nu ştiu din care motive a anulat acordarea premiilor celor mai buni dintre noi. Pentru că 360 de zile nu şi-a îndeplinit funcţia de preşedinte al Asociaţiei Presei Sportive, care este o garanţie pentru noi. Poate din cauza faptului că nu este sportiv. Şi nici jurnalist sportiv nu este. Deaceea nu îi este interesant să se ocupe de problemele noastre şi nici ale lui în calitate de preşedinte.  

Probabil în cadrul adunării generale el îşi va cere scuze, ne va mulţumi pentru încrederea oferită şi va încerca să plece frumos. Pentru că trebuie să poţi pleca frumos, domnule Colesnicenco!

Iar noi cu dumneavoastră, dragi colegi, trebuie să ne apucăm de lucru şi să facem din Asociaţia Presei Sportive din Moldova un organizm puternic, care are drept obiectiv următoarele lucruri:

• Dezvoltarea jurnalismului sportiv,

• Promovarea educaţiei fizice, a sportului şi a unui mod sănătos de viaţă,

• Ajutorarea veteranilor jurnaliştilor sportivi şi a tinerilor începători.

Care sunt soluţiile mele? Propun să facem cinci paşi mari înainte.

Strategia de dezvoltare a Asociaţiei Presei Sportive din Moldova

Cinci paşi


1. Să păstrăm şi să înbunătăţim ceea ce a mai rămas.

Fără îndoială trebuie să păstrăm bunul care a mai rămas în proprietatea Asociaţiei noastre: organizarea olimpiadelor tradiţionale (premirea materială), la fel şi  stabilirea anuală a celor mai buni sportivi din ţară.Să mărit numărul disciplinelor sportive şi mărirea fondului de premiere.

2. Să revenim la acordarea premiilor celor mai buni jurnalişti sportivi ai ţării.

Este necesar să revenim la ceea ce a furat domnul Colesnicenco şi anume acordarea premiilor celor mai buni jurnalişti sportivi ai anului. Desemnarea celor mai buni jurnalişti din presa scrisă, televiziune, radio, internet, fotoreporterilor şi a blogerilor, menţionarea celor mai buni tineri jurnalişti sportivi şi a veteranilor acestui domeniu.  Desemnarea celor mai bune emisiuni, cele mai tăioase articole, cele mai interesante materiale şi desemnarea celor mai bune dintre cele bune. Atît în limba de stat cît şi în limba de stat. Cei mai buni să fie premiaţi cu cupe, dimplome, remuneraţi financiar şi acordarea cadourilor de preţ. Oglindirea pe larg în mass-media sportivă, pentru ca eroii noşrti să fie văzuţi de întreaga ţară. Şi să creştem prestigiul meseriei noastre.

3. Asigurarea bugetului Asociaţiei cu suma de 150 mii de lei anual.

Banii vor fi oferiţi de preşedintele Asociaţiei. Lista cheltuielilor: organizarea diferitelor evinimente, oliampiade, concursuri, acordarea premiilor lucrătorilor Asociaţiei (detalii în acest şi în punctul viitor).

4. Schimbarea structurii organizaţiei: fondarea unui sistem al departamentului, cu remenararea materială a cunducătorilor acestor departamente şi organizarea deplăsărilor a jurnaliştilor peste hotare.

Este necesară organizarea în cadrul Asociaţiei Presei Sportive din Moldova a departamentelor specializate, cu scopul de a colcta informaţii despre dezvolarea disciplinelor sportive în ţara noastră, şi rezolvarea problemelor membrilor Asocieţie, căutarea sponsorilor şi altele  

Conducătorul fiecărui departament va încasă o primă de la 100 pînă la 1000 de lei lunar, în dependenţă şi de diferiţi factori. Departamentul poate fi compus din unul sau mai multe persoane. O singură persoană poate activa în departamente diferite şi grupe.

Conducătorii departamentelor împreună cu preşedintele Asiciaţiei sunt în stare să achite deplasare jurnaliştilor sportivi, pentru oglindirea în cel mai rapid mod a evenimentelor sportive, şi relatarea pe larg a evoluţiilor sportivilor moldoveni la competiţiile de peste hotare.

Dapartamentele vor trebui să asigure cît mai rapid informaţiile sportive, să asigure deplasarea jurnaliştilor la toate evinimentele sportive, şi la fel de a mări cilaficarea jurnaliştilor în cadrul diferitelor disciplinelor sportive.

Grupele dapartamentelor:

I. Departamentele sportive (colectarea şi oferirea informaţiei).

Numărul departamentelor trebuie să corespundă numărul dicplinelor sportive din Moldova, în jur de 30-50. Fiecare departament răspunde de o disciplină sportivă. De exemplu,

• Departamentul fotbal,

• Dapartamentul baschet,

• Departamentul sporturilor extreme şi altele.

II. Departamentele regionale (controlabile)

Numărul departamentelor corespunde celor patru zone teritoriale din Moldova. Dapartamentul controlează oglindirii modului sportiv de viaţă din Moldova. De exemplu,

• Dapartamentul de centru,

• Departamentul de nord,

• Departamentul de sud,

• Departamentul transnistrian.

III. Departamnetele Mass-Media Медийные департаменты (controlabile)

Numărul departamentelor depinde de numărul tirurilor Mass- Media. Departamentele vor controla specific al oglindirii vieţei sportive în Moldova în mijloacele de informare în masă. De exemplu,

• Departamentul TV,

• Departamentul radio,

• Departementul presei scrise,

• Departementul presei electronice şi a blogurilor.

IV. Departamentele speciale

Departamentele speciale vor avea rolul de a asigura funcţionalitatea lucrului Asociaţiei Presei Sportive în toate direcţiile. De exemlu,

• Departamentul presei în limba de stat,

• Dapartamentul presei în limba rusă,

• Dapartamentul veteranilor presei sportive,

• Departamentul jurnaliştilor începători,

• Dapartementul de rezolvare a conflictelor,

• Departamentul de lucru cu suporterii şi mişcărilor fanilor,

• Departamentul de lucru cu Mass Media de peste hotare,

• Departamentul comercial.

V. Departamentul comercial

Alcătuit din vicepreşedinţi, care se aibă grijă de lucrul celolalte departamente.

5. Fondarea a unui centru de informare unic

Scopul principal este fondarea unui centru de informare unic de colectare a informaţiilor despre sportul moldovenesc, performanţele , problemele şi obiectivelor  sportivilor. Din acest centru vor face parte jurnaliştii sportivi care activează în presa sportivă din ţara noastră-posturi TV, ziare, reviste, radio, site-uri, în dependenţă dacă sunt membri ai Asociaţiei Presei Sportive.  

Mecanismul de colactare a informaţiilor:

• Oferirea unei linii fierbinţi în care fiecare sportiv, oficial din sport poate să vorbească despre problemele din sportul moldovenesc, să informeze despre o anumită competiţie din orice regiune a ţării, despre performanţele unui sportiv, să vină cu rugăminţi sau propuneri,

• Fondarea şi susţinerea activităţii site-lui, să unească presa sportivă pe un drum de informare, informarea despre evenimentele sportive, darea de seamă a departamentelor membrilor Asociaţiei Presei Sportive.

Centrul de informare unic are obligaţia să promoveze în Mass-Media sportul, şi să susţină toate iniţiativele.


Rezumat


Stimaţi colegi de breaslă!

Eu vă îndemn pe fiecare dintre voi să veniţi vineri, 8 iulie, la ora 12.00, la adunarea generală a Asociaţiei Presei Sportive, să faceţi alegerea corectă pe cine doriţi să vedeţi în fruntea organizaţiei dumneavoastră.

Voi fi recunoscător celor care vor susţine candidatura mea la postul de preşedinte al Asociaţiei Presei Sportive din Moldova. Din partea mea sun gata să asigur toţi paşii pentru a crea o structură puternică de care să fim mîndri fiecare dintre noi.

Puteţi face cunoştinţă cu CV-ul meu mai jos. Cu toate că mă cunosc cu fiecare dintre voi, de-a lungul anilor în care am activat în presa sportivă. Sunt fost sportiv. Anul acesta am îmlinit 10 ani de cînd lucrez în presa sportivă. Am parcurs acest drum de la un simplu reporter, pînă la conducătorul cele mai mari instituţii media de sport din Moldova. Cunosc bucătăria presei scrise, radioului, internet şi a televiziunii, - în toate acestea am activat şi continui să activez. De mai bine de şase ani sunt director comercial a unei firme care se ocupă cu crearea site-urilor. Sub comanda mea, astăzi  activează 15 persoane. Cîştig bine, şi pot stimula colectivul în obţinerea celot mai mari perfotmanţe. Sunt motivat, ambiţios, şi doresc să fac din organizaţia noastră ca fiind una de succes. Cuvîntul de jurnalist sportiv este mîndrie pentru mine!

Toţi care sunt gata să mă susţină la alegerea preşedintelui Asociaţia Presei Sporitve, rog sămi cumunice acest lucru la telefon sau pe poşta electronică la următoarea adresă: r.rusov@mail.ru.


CV


Roman Alexandru Rusov.

Născut în anul 1982 la Chişinău.

Cetăţenia moldovenească.

Studii

1988-1998 - Şcoala №85. Câştigătorul olimpiadei internaţionale de matematică Cangurul - printre elevii şcolilor din Moldova (clasa a 10-a). Câştigătorul olimpiadei oraşului Chişinău la literature rusă (clasa a 11-a).

1998-2003 - Universitatea Tehnică din Moldova, facultatea Ingenerie şi management în  construcţie de maşini. În toţi cei 5 ani a fost conducătorul grupei.

Cariera sportivă

1990-1999 - Şah. Sun conducerea Raisei şi a lui Boris Nevednicih. Multiplu câştigător al turneelor naţionale, medaliat cu bronz la turneul internaţional Eforie Nord (România).

1996-1999 - Baschet. Sub conducerea lui Vasile Şleagun. Campion al liceului.

1999-2003 -Powerlifting  (triatlon forţă ) în diferite cluburi. Clasa I.

2001-2003 - Yoga. Sub conducerea lui Shri Marangi Nirmala Devi.

2003-2007 - Kikboxing. Sub conducerea lui Serghei Cubîşev.Medaliat cu bronz  al campionatului Moldovei la kikboxing (la categoria muai tai).

Cariera profesională

2000-2008 - Reporter al ziarului Sport-Curier. Autor a peste cinci mii de atricole din sportul naţional şi internaţional.

2008-2010 - Redactor-Şef adjunct al ziarului Sport-Curier.

2005- pînă în prezent este Director comercial, disigner studioului web-design de programare Supersite. Creator a zeci de site-uri - atît sportive cît şi generale. Site-ul Teatrului Naţional de Operă şi Balet, Muzeului Naţional de Istorie şi Arheologie, Sălii cu Orgă şi a Teatrului de păpuşi Licurici.

2006, 2008 - Prezentator la Europa Plus al emisiunii fotbalistice Fotbalmania din Germania şi Africa de Sud, dedicată campionarelor Mondiale de fotbal.

2008-  pînă în prezent - Fondator, conducător, redactor principal al Internet TV SPORTS.md.

2010- pînă în prezent - Redactor principal al buletinelor zilnice de sport la posturile de televiziune NIT и TVC21, în limba de stat şi în limba rusă.   

Premii, distincţii

2007 - Luareat al premiului Pentru dezvoltarea culturii şi a bunurilor moldoveneşti în Ineternet, în cadrul concursului naţional al celor mai bune site-uri, create în Moldova şi pentru Moldova, WebTop) - pentru crearea şi susţinerea site-urilor de interes naţional - Teatrul Naţional de Operă şi Balet, Muzeul Naţional de Istorie şi Arheologie, Teatrul de păpuşi Licurici, Sala cu Orgă şi altele.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

0 13 mmm 7 iulie 2011 | 15:10 То есть 20 депертаментов? Рома, ты вкурсе сколкьо всего членов в оганизации?
0 1 zri v koreni 7 iulie 2011 | 12:07 Заказуха! Кто платит? И кто закзывает музыку? Не с улицы Бутукулуй ли ветер дует? Уже и спортпрессу под контроль поставить надо? Очень жаль, что хороший парень и организатор масштабного сайта так подставляется. За день до выборов прозрел? А все 4 года молча премии получал за шахматы. Черепа к чему, как фон для лого? А-а-а! Понял - Министерство пропаганды создается по типу и подобию... План" Барбаросса" по захвату всего в молдавском спорте (футболе) кто-то претворяет в жизнь.
0 2 Kill 7 iulie 2011 | 10:41 Верное решение, когда человек ничего не делает, самое время собирать манатки и валить! Журналисты даже в олимпиаде участвуют и то, дальше футболок не идут :(. Хотя тут даже дело не в этом, а в самом отношении к людям журналистам!!!
0 15 Лирик 7 iulie 2011 | 10:16 Поддерживаю полностью! Такой текст, но все по полочкам!

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑