Cimișlia a găzduit un adevărat spectacol sportiv!



Sportul de performanţă nu cunoaşte pauze sau perioade de relaxare. În scurt timp vor începe turneele de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Londra din 2012.Totodată, a fost reluată şi activitatea sportivă cu caracter de masă, aşa cum timpul cald oferă un prilej minunat pentru întremarea sănătăţii.

Primul bilanţ în activitatea sportivă internă a constituit-o celebrarea Zilei Sportivului 2010. Pretutindeni-în oraşe, în centrele raionale, dar şi în satele Moldovei, au fost organizate competiţii accesibile pentru pasionaţii sportului de toate vîrstele. Alături de copii, membri ai grupelor sportive de iniţiere, în arenele de concurs au fost prezenţi atleţii consacraţi, care au reuşit în primele luni ale anului curent să obţină locuri premiante la Campionatele Europene şi Mondiale la probe olimpice şi neolimpice. Ne mîndrim cu medalia de bronz, cucerită de către Andrei Perpeliţă la Campionatul Europei de lupte libere de la Bacu. Ne bucurăm pentru evoluarea reuşită a sportivului sorocean Vladimir Prepeliţă, distins cu medalii la Campionatul Mondial la Powerlifting (triatlon forţă). Ne-au bucurat din nou sambiştii, care au cucerit trei medalii, două de argint şi una de bronz, la Campionatele Europei din oraşul Minsk.

Şi la Cimişlia Ziua Sportivului a fost marcată prin  numeroase turnee la diverse probe, care au reunit în cele două zile de odihnă peste o mie de tineri şi tinere.

Sâmbătă la startul competiţiilor s-au prezentat membrii echipelor din satele raionului, iar duminică ştafeta au preluat-o elevii de la 25 de licee din centrul raional. La o serie de probe au concurat şi pasionaţii sportului, colaboratori ai colectivelor de producere şi întreprinderi.

În programul manifestării s-a înscris şi meciul de fotbal contînd pentru ediţia inaugurală a concursului BEMOL REGIONS CUP-2010. Echipa locală FC Cimişlia a găzduit formaţia din Mereşeni, raionul Hînceşti. Gazdele s-au remarcat în minutul 66 prin reuşita lui Igor Doneţ. Cu două minute pînă la fluierul final Denis Muntean egalează scorul, iar în timpul suplimentar Alexandru Gheorghiţă aduce victoria echipei din Mereşeni şi calificarea în etapa următoare a întrecerilor.Turneul de fotbal este organizat de către Compania BEMOL şi este  rezervat echipelor din satele Moldovei. Formaţia învingătoare va fi declarată în luna august, odată cu jubileul de 100 de ani de la disputarea primului meci de fortbal pe teritoriul Moldovei.

La competiţiile disputate pe stadionul raional de două ori a urcat pe treapta superioară a podiumului de premiere Ecaterina Caragea, declarată campioană în probele de alergări la 60 şi 500 metri. În  finala concursului de armresling Iurie Lozinschi l-a învins pe un alt voinic şi anume pe Anatolie Casapu. Copii au luptat pentru „berbecuţ" la două grupe de vîrstă, iar trofeul principal la lupta naţională „trînta" l-a cîştigat Igor Cebanu.

Nicolae Buceațchi, pentru SPORTS.md

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑