Jocurile Olimpice de iarnă nu se transmit în Moldova



Finalul anului 2013 nu aduce vești foarte frumoase pentru iubitorii de sport din Republica Moldova.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, programate în februarie 2014, nu vor fi televizate. Inițial, postul public de televiziune, Moldova 1, acontase drepturile TV de la o firmă deținătoare, din Elveția. După ce contractul a fost aprobat, partea elvețiană a solicitat un adaos substanțial la sumă, motivând costurile de ridicare a semnalului în eter. Consiliul de Administrație al Moldova 1 își dăduse inițial acordul și bugetase suma necesară, însă efortul pentru suplimentul cerut de străini era prea mare. În plus, nici practica elvețienilor nu a fost tocmai corectă, aceștia informând că suma finală este mai mare abia după ce au obținut acordul preliminar, pe suma inițial discutată.

Moldova 1 a făcut toate eforturile posibile, încercând demersuri către Guvern pentru a obține banii necesari. Din nefericire, politicienii și guvernanții au considerat că Jocurile Olimpice de la Soci nu sunt atât de importante pentru moldoveni și nu au aprobat suma solicitată.

În cea mai optimistă variantă, moldovenii pot vedea pe micul ecran doar festivitatea de deschidere, festivitatea de închidere și niște jurnale olimpice.

În cazul în care Soci 2014 ar fi fost la Moldova 1 era prima dată când postul public ar fi transmis o ediție olimpică de iarnă. Mai trebuie însă să așteptăm până în 2018 pentru această premieră.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑