Şcoala de vară a tânărului consilier a Proiectului “Tinerii pot reuşi”



În perioada  05.08.-08.08.2013, la baza de odihnă Dacia-Marin din Vadul-lui-Vodă  se  desfăşoară Şcoala de vară a tânărului consilier a Proiectului „Tinerii pot reuşi", realizat de către Asociaţia obştească CRATOS din or. Edineţ. La eveniment au participat Viceministrul Tineretului şi Sportului Sergiu Stanciu şi consultantul Direcţiei Programe de Tineret, Constantin Ţurcanu.

Pe parcursul celor 4 zile, tinerii se vor axa pe dezvoltarea abilităţilor atât a coordonatorilor, cât și a tinerilor din grupurile de inițiativă, în organizarea alegerilor democratice de constituire a unui consiliu local al tinerilor.

Participanţii evenimentului  vor parcurge  pas cu pas  toate etapele crearii unui organ reprezentativ, şi anume :  analiza şi aprobarea  Regulamentelor  consiliilor locale pentru tineret ; alegerea  Comisiilor Electorale;  înaintarea  candidaturilor  pentru consiliu; organizarea  activităţilor pentru promovarea candidaţilor, participarea la dezbateri publice cu implicarea tuturor concurenţilor electorali; amenajarea locului pentru votare şi simularea deplasării  la urna de vot. Se vor petrece primele şedințe de lucru ale consiliilor, în cadrul cărora vor fi elaborate planuri de activitate și se va încerca implementarea acţiunilor din aceste planuri.

Activităţile din cadrul evenimentului vor contribui la dezvoltarea capacităţilor necesare pentru activitatea independentă a tinerilor în localităţile lor de baştină.  

Acest proiect este finanţat de către Ministerul Tineretului şi Sportului, în cadrul Programului anual de granturi 2013, dedicat susţinerii şi dezvoltării sectorului neguvernamental  de tineret din Republica Moldova cu tematica "Cetăţenia Activă".

Imagini din cadrul Şcolii de vară a tânărului consilier a Proiectului "Tinerii pot reuşi" de la Vadul-lui-Vodă, din 05.08.2013.

 width=

  width=

 width=



ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑