Caleidoscop sportiv



Sportivii moldoveni, candidati pentru Jocurile Olimpice din 2016, concureaza cu succes la competitiile internationale, programate in 2013. Astfel, Vladislav Arventi din Chisinau s-a clasat pe locul V la ediţia a XXI-a a Campionatului Mondial de Taekwondo WTF, seniori, desfasurata  in orasul Puebla din Mexic.

Discipolul lui Vladislav Mazur a concurat la categoria  68 de kilograme, sustinand cu succes patru meciuri la categoria, care a reunit 82 de concurenti. Unica infringere a fost inregistata in partida cu campionul mondial, Asbaghikhanghan Behnam din Iran.Amintim, ca Vladislav Arventi, maestru international al sportului, este medaliat cu bronz la Campionatul Europei, seniori, editia 2010, medaliat cu argint si bronz la europenele de tineret.

Dan Olaru, detinator al locului IX la Jocurile Olimpice de la Londra, a cucerit medalia de aur la turneul contind pentru Cupa Europei la tir cu arcul printre juniori. Concursul s-a disputat pe stadionul Olimpia din capitala Romaniei. In continuare arcasul in virsta de 17 ani urmeaza sa evoluieze la Cupa Mondiala, seniori, 19-25 august, Polonia, Campioinatul Mondial, seniori, Alania, Turcia, 27 septembrie- 6 octombrie, precum si la Campionatul Mondial printre juniori, programat in luna octombrie in China.

Cristina Budescu, eleva la LIRPS, s-a invrednicit de medalia de bronz la turneul contind pentru Cupa Europei la judo, juniori, cu desfasurare in Ungaria.La categoria 48 de kilograme au evoluat 20 de competitoare, iar in cale spre podium  Cristina a avut de sustinut cinci meciuri, patru din ele fiind victorioase. Unica infringere a fost consemnata partida cu britanica Hayley Willis, viitoarea detinatoare a medaliei de argint.

In prima zi a Jocurilor Balcanice la atletism  printre seniori de la Stara Zagora, Bulgaria, Serghei Marghiev a cucerit medalia de aur in proba de aruncare a ciocanului (73.77), Olesea  Cojuhari, de asemenea din Chiisnau,  a finisat pe locul 2 in cursa finala la 400 metri plat (53.01). Ambii atleti au participat la Jocurile Olimpice din 2012. Ion Siuris, Camenca, a fost distins cu medalia de argint pe distanta de 1500 metri cu un record personal,3 minute 46.24.

123456



ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑