Campionatul European la Haltere



În perioada 16-20 mai 2013, în oraşul Kerci, Ucraina, s-a desfăşurat Campionatul European la Haltere, la care au participat circa 30 de ţări. Republica Moldova a fost reprezentată de sportivii Veaceslav Răileanu, multiplu campion mondial şi european, maestru în sport de clasă internaţională şi Nicolae Bîrliba, arbitru, multiplu campion mondial şi european la haltere mici, ambii sportivi înregistrând rezultate excelente.

După ce a înscris în 2012 un record mondial la ridicarea minihalterelor cu o singură mînă, Veaceslav Răileanu a înregistrat şi anul acesta un nou record mondial la proba super sprint, 40 de ridicări timp de o minută, categoria de greutate 110 kg, obţinînd din nou titlul de Campion Mondial şi European la haltere mici.

Un record mondial în cadrul Campionatului de Haltere din Kerci l-a înscris şi Nicolae Bîrliba, care a participat la nominalizarea Maraton şi a ridicat haltere de 16 kg de 1092 ori la proba haltere mici împins ciclu lung, obţinând astfel Haltera de Aur a Campionatului European.

Menţionăm că în 2012 Nicolae Bîrliba a adus un omagiu special oraşului Chişinău, către aniversarea a 576 de ani ai capitalei, prin atingerea unui nou record personal, ridicând de 2600 de ori haltera de 16 kilograme.

În imagine, Sergiu Stanciu, Viceministrul Tineretului şi Sportului şi halterofilul Nicolae Bîrliba

 width=



ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑