Şcoala de Vară ” Centrele de tineret”



În perioada 22-26 iulie 2013, în incinta Complexului „DACIA MARIN" din or. Vadul-lui-Vodă, s-a desfăşurat Şcoala de Vară " Centrele de tineret - oportunităţi aplicative pentru tineri", organizată de către Centrul de Resurse pentru Tineret "DACIA" , cu sprijinul financiar al Ministerul Tineretului şi Sportului din Republica Moldova. Scopul întâlnirii a fost instruirea unui grup de specialişti din diverse instituţii prestatoare de servicii pentru tineri din ţară, în vederea îmbunătăţirii calităţii serviciilor prestate tinerilor.

Strategia de instruire a fost axată pe reiterarea conceptului de recunoaştere a tânărului în calitate de beneficiar al unei instituţii sau organizaţii de tineret, într-o abordare de la egal la egal cu prestatorul de servicii, în baza principiului învăţare prin implicare.

În acest sens, mai mulţi participanţi au avut parte de activităţi care au presupus jocul de rol, prin intermediul cărora s-au organizat dezbateri la acest subiect, s-au elaborat recomandări pentru centrele de tineret, centre comunitare, organizaţii de tineret, etc. Participanţii au fost conectaţi la aplicarea şi recunoaşterea educaţiei nonformale, ca una prioritară în activitatea unei instituţii care planifică sau deja prestează servicii prietenoase tinerilor.

Au fost promovate subiectele ce ţin de formarea echipelor eficiente şi procesul de luare de decizii, participanţii fiind îndemnaţi să perceapă prin propria experienţă şi experienţa de grup activitatea unei echipe eficiente în cadrul instituţiilor prestatoare de servicii prietenoase tinerilor.

Prin utilizarea diverselor metode de aplicare practică a serviciilor pentru tineri, în baza sistemului de evaluare aplicat, participanţii urnează să-şi valorifice cunoştinţele şi abilităţile în cadrul instituţiilor şi organizaţiilor care i-au delegat, contribuind, prin aceasta, asupra dezvoltării calităţii serviciilor prestate tinerilor.

 

 

 width=

 

 

 

 

 width=

 

 width=

 

 width=

 

 width=

 

 width=



ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑