Ion Dosca, pe locul 12 la mondialele de blitz



Marele maestru internaţional Ion Dosca s-a clasat, luni, pe locul 12 la Campionatul Mondial la jocul de dame, versiunea universală, proba blitz, care se desfăşoară la Sankt-Petersburg, Federaţia Rusă. El a ocupat acest loc după ce a totalizat 12 puncte din 18 posibile. Campion a devenit, cu 13 puncte adunate, Igor Mikhalcenko din Belarus, care a fost urmat cu acelaşi punctaj de Oleg Daşkov şi Gavriil Kolesov, ambii din Federaţia Rusă.

Alexandru Caraulinîi, al doilea membru al lotului naţional, a acumulat opt puncte şi s-a clasat pe locul 44 printre cei 90 de participanţi.

Alina Roadedeal s-a situat pe locul 17 printre 28 de competitoare în turneul feminin. "Aştept rezultate mai bune la celelalte două probe. Cu regret, triplul campion naţional al ultimilor ediţii interne Denis Dudco şi multipla campioană europeană şi mondială Elena Scovitina nu participă la acest campionat din motive familiale", a menționat antrenorul emerit Iosif Func.

Astăzi la Mondiale se desfăşoară concursul la versiunea rapidă, iar mâine va demara campionatul în varianta clasică.

Ion Dosca este cel mai bun jucător de dame din Moldova. El are în palmares titlurile de posesor al Cupei Uniunii Sovietice, campion al URSS, campion mondial, transmite Moldpres.

 /></p>                    </div>
                                    <div class=

Источник – Moldova 1


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑