Dominika Cibulkova, triumf neașteptat la Stanford!



029 июля 2013

Surpriză pe cimentul american, ÎN DIRECT la Digi Sport 1! În finala WTA de la Stanford (Statele Unite) favorita numărul 1, Agnieszka Radwanska, a câștigat primul set al disputei cu Dominika Cibulkova, cap de serie numărul 3. Slovaca a revenit însă și a obținut trofeul.

Slovaca și-a pierdut de două ori serviciul și a cedat prima manșă cu 3-6, fără drept de apel. Cibulkova a revenit însă în actul secund. Condusă cu 1-0, 2-1 si 3-2, jucătoarea aflată pe locul 21 WTA a egalat de fiecare dată. Cibulkova a realizat break-ul în game-ul șapte și și-a adjudecat apoi setul cu 6-4.

În decisiv, după două ore și jumătate de la prima minge, cele două jucătoare nu au excelat deloc la serviciu. Radwanska a reușit două break-uri, cu unul mai puțin decât jucătoarea din Slovacia, care s-a impus din nou cu 6-4, arătând un psihic solid pe final de meci, reușind breakul decisiv la scorul de 5-4 pentru ea. Sportiva născută la Bratislava a avut nevoie de cinci mingi de meci pentru a o doborî pe Radwanska, finalizând meciul cu un backhand ucigător.

"Când am ratat prima minge de meci mi-am spus 'Nu se poate!' Apoi a venit a doua, a treia și i-am oferit și o șansă de break pentru revenirea în meci. N-a fost deloc ușor, parcă a durat o eternitate ultimul game. Eram foarte obosită, simțeam asta în picioare, dar nu puteam renunța", a declarat la final Cibulkova, după ce a fost felicitată chiar pe teren de tatăl său, Milan.

Radwanska tocmai o bătuse cu 6-0, 6-0
Pentru Cibulkova, victoria din finala de la Stanford reprezintă cel de-al treilea turneu WTA câștigat în carieră, după cel de la Moscova, în 2011, respectiv Carlsbad, în 2012. În luna ianuarie, cele două jucătoare s-au întâlnit în finala de la Sydney, unde poloneza s-a impus cu 6-0, 6-0!

Cibulkova a ajuns astfel la a treia finală câștigată în opt tentative, iar succesul din SUA o va aduce de pe locul 25 mondial pe poziția a 21-a. Radwanska a pierdut a cincea finală din 17 disputate și a sintetizat simplu eșecul: "Nu am profitat atunci când am condus cu 4-2 în setul decisiv și am plătit scump pentru asta"

160 centimetri este înălțimea Dominikăi Cibulkova, una dintre cele mai scunde jucătoare din circuitul WTA

jucătoare a eliminat slovaca în drumul spre ultimul act, printre care și Sorana Cîrstea, în semifinale (DETALII)

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑