Halep o admiră pe Serena



030 июля 2013

În ultimele luni, Simona Halep a reuşit să câştige 3 turnee WTA - Nurnberg, Hertogenbosch şi Budapesta - performanţe care i-au adus o ascensiune importantă în ierarhia mondială.

În acest moment, Simona este cea mai bună româncă în clasamentul WTA - pe locul 23, iar săptămâna trecută a ocupat cea mai înaltă poziţie din carieră - 22.

"E un progres foarte mare pentru mine, o perioadă foarte frumoasă, de fapt cea mai frumoasă din viaţa mea. Nu mă aşteptam ca atât de repede să ajung pe locul 22 sau că voi câştiga trei titluri. Totul a venit de la sine, am muncit mult, concentrată, serioasă pe ce am de făcut şi mi-a ieşit foarte bine tot jocul.", a spus jucătoarea română, în exclusivitate pentru Digi Sport.

După cele trei succese repurtate într-o lună de zile, Halep a resimţit efortul susţinut şi a abandonat în cadrul turneului de la Bastad (Suedia).

"Am avut dureri de spate, la coloană. Muscular a fost oboseală mare, am avut multe meciuri, consumul mental a fost mare. Acum sunt bine şi mă bucur că nu a fost grav. Puteam să mă accidentez şi aveam o perioadă foarte grea până îmi reveneam.", a dezvăluit sportiva noastră. 

Jucătoarea născută la Constanţa a vorbit despre ultimul Grand Slam al anului - US Open, dar şi despre pregătirile pentru următoarele două luni din circuitul mondial.

"Mă pregătesc pentru sezonul din America - va fi un sezon foarte greu pe hard, e foarte dură suprafaţa, dar sper să fac faţă ok.

Am un avantaj la US Open pentru că sunt favorită şi nu întâlnesc alte favorite în primele două meciuri. Sper să trec cât mai mult, să câştig cât mai multe meciuri. Nu am niciun obiectiv clar pentru că în tenis nu ştii ce va fi nici mâine la antrenament sau la meci.", a detaliat Simona.

Cu toate că idolul ei în tenis este Justine Henin, dintre jucătoarele aflate în activitate, Simona o admiră pe ocupanta primului loc în lume - americanca Serena Williams. În singurul lor meci direct din 2013, la Roma, sportiva din SUA s-a impus cu 6-3 şi 6-0.

"Stilul ei de joc e complet, joacă tehnic, are tactică frumoasă şi bună. Am jucat cu ea, are o forţă în plus faţă de noi toate, în special faţă de mine. Aş împrumuta mentalul ei şi atutidinea pe teren - e foarte ambiţioasă şi luptă pentru fiecare punct.", a încheiat Halep.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑