Din banii obtinuti din transferul Cristinei Iovu in Azerbaidjan, federatia va cumpara haltere



Din banii obtinuti din transferul Cristinei Iovu in Azerbaidjan, federatia de profil urmeaza sa cumpare 10 haltere si cateva podete pentru scolile sportive. Moldova a incasat 50 de mii de dolari pentru a-si da acordul ca halterofila sa reprezinte aceasta tara din Caucaz.

Cristina Iovu isi va face debutul de a reprezenta Azerbaidjanul la Universiada de la Kazani. Pentru ca sportiva noastra sa lupte sub culorile acestei tari, Moldova a primit 50 de mii de dolari. Potrivit presedintelui Federatiei de profil Tudor Casapu, cu acesti bani vor fi procurate 10 haltere si cateva podete pentru scolile sportive din tara. 

Se zvoneste ca azerii i-ar fi propus lui Iovu un salariu de 10 mii de dolari pe luna, iar pentru castigarea medaliei de aur la Olimpiada urmatoare - un milion de dolari. Antrenorul halterofilei, Sergiu Cretu, si ministrul sportului spun ca sunt suparati pe Iovu, desi recunosc ca nu au putut-o tine pe sportiva in Moldova. 

Cristina Iovu a cucerit la olimpiada de la Londra medalia de bronz. Pentru aceasta performanta, ea a primit un apartament cu 2 camere si 80 de mii de euro. Sportiva a plecat in urma cu jumatate de an la un cantonament in Azerbaidjan, dar nu s-a mai intors acasa. Iovu a avut declarata sportiva anului 2012.


 width=

Источник – ProTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑