Moldova a pierdut una din cele mai bune sportive. Azerbaidjanul a plătit 50.000 de dolari pentru Cristina Iovu



50 de mii de dolari! Atât a costat cea mai bună sportivă din Moldova,Cristina Iovu. Halterofila a primit acceptul oficial de la Federaţia naţională de haltere de a reprezenta Azerbaidjanul. Banii primiţi de la azeri au fost deja cheltuiţi pe echipamente, aproximativ 12 haltere noi, care vor ajunge în scurt timp în ţară.

Federaţia de haltere a semnat acceptul ca halterofila Cristina Iovu să reprezinte Azerbaidjanul la competiţiile internaţionale pentru o recompensă de doar 50 de mii de dolari. Astfel, cea mai bună sportivă a Moldovei de anul trecut va debuta pentru azeri pe 7 iulie, la Universiada Mondială de la Kazan.

"Noi am fost nevoiţi să acceptăm măcar ceea ce ni s-a propus. Dacă nu dădeam această permisiune, peste un an ea oricum avea dreptul să participe pentru Azerbaidjan şi noi nu vedeam nici aceşti 50 de mii", a declarat fostul antrenor al Cristinei Iovu, Sergiu Creţu. 

"Conform legii, la organizaţiile obşteşti, se interzice implicarea statului în treburile interne a federaţiilor, iar când am aflat era deja târziu. Urmează să am o discuţie cu Cristina la Kazan. Poate ea s-a îndrăgostit În Azerbaidjan. Şi cum noi să interzicem unei fete să se îndrăgostească. Poate sunt lucruri pe care noi nu le cunoaştem", a declarat ministrul Tineretului şi Sportului, Octavian Bodişteanu. 

Federaţia de profil a anunţat că banii primiţi de la azeri au fost cheltuiţi pe echipament sportiv, care a fost deja comandat din Suedia.

"Banii au fost transferaţi pentru haltere. Când vor ajunge halterele pe care le-am comandat voi chema toate televiziunile şi voi face şi o conferinţă de presă", a declarat preşedintele Fderaţiei Naţionale de haltere, Tudor Casapu. 

În 2012, Cristina Iovu a cucerit pentru Moldova medalia de aur la Europene şi medalia de bronz la Olimpiada de la Londra. Sportiva a plecat în Azerbaidjan în cantonament la începutul anului şi de atunci nu a mai revenit în ţară.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑