La 70 de ani a devenit campion la judo



Campion european la judo la 70 de ani! Incredibil, dar adevărat! Aceasta este istoria de succes a lui Mihail Malear, care a câştigat medalia de aur la Europenele de la Paris.

"Îmi zâmbea sufletul când cânta imnul şi se ridica steagul Moldovei. Asta este extraordinar", îşi aminteşte Mihail Malear.

În urmă cu doar opt ani, campionul european era doar un simplu pensionar.

"Merg la antrenamente ca să nu stau tot timpul acasă şi să treacă mai repede bătrâneţea. Dimineaţa fug în parcul Valea Trandafirilor. Fac cross câte 6-7 kilometri, fie că plouă sau nu", mai spune judocanul.

Iar după masă, zi de zi, Mihail Malear merge la Liceul-Internat Sportiv din Capitală, unde se antrenează alături de sportivi de vârsta nepoţilor săi.

"Are curajul să intre cu noi în sală ca să se antreneze. Îmi pare bine. Decât să umble pe străzi cum umblă alţii, mai bine să vină la sală", spune judocanul Veaceslav Plămădeală.

"Dumnealui face un lucru care să-l ajute să ajungă Campion European şi Mondial. El vine şi munceşte ca să obţină scopul pe care şi l-a fixat", afirmă antrenorul Mihail Ciudin.

După succesul de la Paris, Mihail Malear se pregăteşte de Campionatul Mondial de sambo şi Campionatul Mondial de judo.

"Mă antrenez cu băieţii tineri. Ei sunt zdraveni, sănătoşi, dar nici eu nu sunt chiar bătrân. La 70 de ani a pornit a doua tinereţe", conchide Mihail Malear.

 

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑