Noutăţi sportive (2 august)



Atletul Ion Luchianov a fost la un pas de medalia de bronz La Campionatul European de la Barcelona. În finala probei de alergări pe distanţa de 3000 metri cu obstacole, sportivul nostru s-a clasat pe locul 4.
Luchianov în vârstă de 29 de ani a parcurs distanţa în 8 minute 19 secunde şi 64 sutimi, acesta fiind cel mai bun rezultat personal al sezonului. El a fost depăşit de spaniolul Jose Luis Blanco în ultima parte a cursei.
Aceste europene au fost meritorii pentru sportivii moldoveni. 5 din cei 6 au atins finala. Surorile Zalina şi Marina Marghiev s-au clasat pe locurile 5, respectiv, 6 la aruncarea ciocanului. Oxana Juravel şi Vladimir Letnicov au ocupat poziţia a 12 la alergări pe distanţa de 3000 de metri cu obstacole, respectiv triplu salt.
Cele mai multe medalii la Barcelona le-au cucerit sportivii din Rusia: 24 dintre care 10 de aur.

Găgăuzia a acumulat primul punct în Divizia Naţională, reuşind un 0-0 cu Zimbru, în etapa a doua din Divizia Naţională. Obiectivul formaţiei din Comrat este clasarea pe locul 9 în campionat. Găgăuzia joacă meciurile de pe teren propriu la Suruceni, iar primii în vizită au venit cei de la Zimbru. După o prima repriză ştearsă, băieţii lui Ivan Tabanov au presat în căutarea victoriei, dar Cojocari şi Hvorosteanov au ratat ocazii mari pe finalul meciului. Zimbru n-a reuşit decât un 0-0 şi va juca etapa următoare împotriva lui Milsami.

O altă remiză albă s-a consumat la Bălţi în derby-ul dintre Olimpia şi Sheriff. Câte un jucător de fiecare parte a ratat cu poarta goală. Mai întâi a fost Ovseannicov, după care a venit rândul sârbului Djurovic. Şi căpitanul Sheriffului Tarhnişvili a greşit în acest meci, dar Adaramola n-a profitat şi a trimis în plasa laterală.
Trei echipe au acumulat maximum de puncte după trei etape, Dacia, Iskra şi Milsami. Ucraineanul Kilikevici a reuşit golul victoriei pentru Iskra-Stal în partida cu Rapid. Milsami s-a impus cu 2-1 în faţa lui Sfîntul Gheorghe. Boghiu a deschis scorul, iar Posmac a egalat la unu. Stînga a stabilit scorul final în minutul 82. Următoarea etapă se va juca pe 7 august.

La Cahul a avut loc primul turneu din cele 9 la mini-fotbal programate să aibă loc  sub egida Comitetului Naţional Olimpic şi a grănicerilor moldoveni. Competiţia la care au participat 8 echipe a fost câştigată de grănicerii din Cahul. În finală, ei s-au impus cu 8-1 în faţa lui CNO. Pentru "olimpici" au evoluat campionul olimpic Nicolae Juravschi, campionul mondial la kickboxing Ion Şoltoianu, directorul Liceului Sportiv Vasile Chiriac şi alţii. Următorul turneu va avea loc la Ocniţa.

Peste 65.000 de oameni au asistat pe Lujniki la eternul derby dintre Spartak Moscova şi ŢSKA. Dacă Spartak nu mai are şanse la titlu, o victorie a "militarilor" i-ar fi apropiat la 9 puncte de lidera Zenit. În minutul 72, Spartak a preluat conducerea, după un gol ciudat luat de portarul naţionalei Rusiei, Igor Akinfeev. Bucuria gazdelor a durat decât 10 minute. Serghei Ignaşevici a executat magistral o lovitură liberă. Revenit la ŢSKA, după un an petrecut în Brazilia, Vagner Love, a înscris golul victoriei în minutul 3 al prelungirilor.
În următoarea etapă, ŢSKA va întâlni echipa lui Epureanu, Dinamo, iar Spartak va juca cu Zenit.

Mark Webber a câştigat Marele Premiu al Ungariei la Formula 1. În urma acestui succes, pilotul australian a devenit liderul clasamentului mondial. Schimbare de lider şi la constructori, unde Red Bull-Renault a preluat şefia campionatului.
După turul 15 a fost haos la boxe. Polonezul Robert Kubica şi germanul Adrian Sutil au oferit unul dintre momentele spectaculoase ale cursei, cei doi ciocnindu-se chiar pe linia standurilor.
Între timp, Webber a preluat şefia cursei, poziţie care a păstrat-o până la final. Fernando Alonso a fost al doilea, iar Sebastian Vettel - al treilea.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

0 60 гриша 3 august 2010 | 01:50 интиресная подборка. побольше зарубежных новостей только надо! теннис например, баскет, хоккей!


sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑