Atleta Olga Cristea a revenit in sport dupa 2 ani de suspendare din cauza dopajului



Atleta Olga Cristea isi doreste performante noi. Ea a revenit in sport dupa 2 ani de suspendare din cauza dopajului. Cristea, in varsta de 25 de ani, spune ca obiectivul ei este calificarea la Olimpiada din 2016.

In cei 2 ani de suspendare Olga Cristea a reusit sa se casatoreasca si sa nasca un copil. Dupa expirarea pedepsei pentru dopaj, atleta a inceput antrenamentele cu o dorinta mare de a fi din nou in forma. 

In acest an Olga Cristea a participat la 3 competitii. Ea a devenit campiona a Moldovei, dupa ce a ocupat locul 2 la Cupa Europei din Slovacia. La Campionatul International de Atletism din Romania s-a clasat pe pozitia a cincea. Deocamdata, sportiva este multumita de aceste rezultate, insa tinde spre calificare la Olimpiada, unde ar putea participa pentru a treia oara in cariera sa.

Olga Cristea a castigat medalia de argint in proba de 800 metri la Campionatul Mondial de juniori in anul 2003. 3 ani mai tarziu ea a devenit campioana mondiala la aceeasi competitie. In vara anului 2010 Olga Cristea a fost insa suspendata pe 2 ani din toate competitiile de catre Federatia Internationala de Atletism, dupa ce, la Campionatul European de la Barcelona, s-a descoperit ca avea in sange hormonul testosteron.

Un an mai tarziu Olga Cristea s-a casatorit cu luptatorul Vladimir Zaporojan, cu care are un baietel. Nas de cununie le-a fost boxerul si fostul ministru al Tineretului si Sportului Octavian Tacu.

Источник – ProTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑